У Чернівцях на Калинівському ринку планують відбудувати п’ятий торговий сектор, який постраждав від пожежі, із дотриманням протипожежних норм.

Про це на брифінгу в міськраді повідомив міський голова Олексій Каспрук, передає кореспондент

"Зараз стоїть питання у відбудові сектору, щоби люди зберегли свої торгові місця. Але при цьому мають застосовуватися вже зовсім інші матеріали, які є вогнестійкими. Має бути одразу запроектована пожежна сигналізація. А не просто збудувати те саме, що може вигоріти за кілька годин. Безперечно висновки будуть зроблені. Підняли питання, що потрібно зробити, щоби подібне не повторилося в інших секторах", - сказав Каспрук.

За словами посадовця, наразі триває слідство і воно ще не дало своїх висновків, лише чітко встановило причини. Зважаючи на це, основний тягар витрат ляже на підприємця, який порушив правила пожежної безпеки.

Також вирішують питання щодо звільнення потерпілих підприємців від оплати за торгові місця.

"Відкрите у нас ще питання плати за торгові місця на ринку. Але всі мають розуміти, що вартість недоплачених послуг цими підприємцями буде розподілена на інших підприємців Калинівського ринку. Ми готові найти варіант, який зможе задовольнити людей і допомогти їм пережити ці проблеми. Але він має бути законним і посильним для територіальної громади", - додав міський голова.

Джерело

2ogoloshenya