Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

У Вінниці на території художнього музею утворилося провалля в землі, в якому виявили старовинні підземні ходи.

Вони ведуть від монастиря домініканців, на території якого зараз розташований Спасо-Преображенський кафедральний собор УПЦ МП.

Земля під асфальтом просіла 13 березня. Під землю ледь не потрапив автомобіль.

Коли авто відтягнули, побачили глибокі та протяжні підземні ходи, що ведуть до огорожі собору. Там вони впираються в старовинний льох. Зараз його використовують церковники для господарських потреб. Виявлена частина підземного ходу завдовжки 18 м.

Підземні ходи спорудили при будівництві домініканського монастиря у 30-40-х XVII ст., каже директор Центру історії Вінниці Олександр Федоришен.

"Не кожне місто в Україні може похвалитися такою спадщиною. Для Вінниці це один з таких цікавих об'єктів, але й тривожних дзвіночків: щоб не було ніяких наслідків у подальшому, комплексно займатися цим питанням, а передусім створити якісь накриття, аби волога зараз сюди не потрапила", - каже він.

Земля провалилася під дією тривалих опадів.

 

Джерело

2ogoloshenya