Картинки по запросу На Землі відбудуться 3 магнітні бурі: коли очікувати

На цьому тижні планету накриють відразу кілька магнітних бур.

Спалахи на сонці призведуть до значного викиду в космос сонячної плазми, що спричинить обурення земної магнітосфери, попередило Національне управління океанічних і атмосферних досліджень США.

З 14 по 17 березня очікуються невеликі хвилювання магнітосфери, а потім і зовсім підуть 3 магнітні бурі поспіль.

До України вони доберуться 18, 22 і 26 березня. Всім трьом поки присвоєно клас G1 - найнижчий за п'ятибальною шкалою інтенсивності магнітних бур. При такій інтенсивності можуть бути зафіксовані невеликі збої в роботі енергетичних систем і змінюватися пташині маршрути, але на велику небезпеку клас G1 не несе.

Метеозалежні люди активність сонця можуть відчути в повній мірі.

"Від коливань магнітного поля страждають найчастіше ті, у кого проблеми з серцево-судинною системою. Напередодні бур і під час них приходять зі скаргами на різкі скачки тиску, серцеву аритмію та здавлюючу головний біль", - каже київський терапевт Тамара Глинник.

Щоб максимально себе убезпечити від можливого негативного впливу, в перераховані дні постарайтеся обгородити себе від важкої фізичної роботи. Обов'язково носіть з собою ліки першої необхідності, особливо це стосується людей з хронічними захворюваннями.

Для заспокоєння рекомендовані трав'яні чаї, від кави і міцного чорного чаю краще відмовитися. Як з'ясували вчені, найбільшими перепонами інфарктів і інсультів припадає на дні геомагнітного збурення. Також відбувається не мала кількість аварій через "притупленного" уваги.

З початку 2018 року на нашій планеті вже відбулися 4 магнітні бурі - 14 січня, 19, 23 і 27 лютого.

Джерело

 

 

2ogoloshenya