У неділю, 4 березня, у Львові пройшов марш "Пам'ятай Героїв", присвячений 68-річчю з дня загибелі головного командира УПА Романа Шухевича і полеглих борців за волю України.

Інформація про проведення цього заходу напередодні з'явилася на сторінці Національного корпусу Львівщини в Facebook.

Як повідомляють місцеві засоби масової інформації, акція стартувала о 17 годині вечора, а її учасники збиралися в центрі міста біля Ратуші. Маршрут ходи пройшов через вул. Винниченка, вул. Руську, площу Ринок, площу Катедральну, вул. Бандери, проспект Свободи та вул. Городоцьку.

Місцева преса попереджала, що у зв'язку з проведенням масового заходу, можливі тимчасові ускладнення руху транспорту в центрі. З 18.30 до 20.00 рух було перекрито по маршруту заходи: пр. Свободи - вул. Городоцькій - вул. С. Бандери.

У соцмережі з'явилися знімки, на яких відображені колони учасників маршу з факелами, прапорами України, символікою націоналістичних організацій.

"Львів сьогодні. Відповідь польським радикалам", - вказав на особистій сторінці в Facebook журналіст Юрій Трачук, приклавши до свого посту кілька фото маршу. "Місто Львів не для польських панів", - зазначили активісти на одному з масштабних банерів своєї колони.

Як відомо, у четвер, 1 березня, у Польщі набув чинності так званий "антибандерівський" закон про Інститут національної пам'яті, який передбачає покарання за заперечення злочинів українських націоналістів і звинувачення поляків у причетності до злочинів Третього рейху і Голокосту.

У свою чергу, в українському Міністерстві закордонних справ зазначили, що своїм законом про заборону пропаганди так званої бандерівської ідеології Польща намагається зобразити українців виключно як "злочинних націоналістів" і "колабораціоністів Третього рейху".

Джерело

2ogoloshenya