Картинки по запросу Стало відомо скільки коштуватиме "Укрзалізниці" локомотив General Eleсtric

Ціна американських локомотивів General Eleсtric, які закуповує "Укрексімбанк" з метою передачі у фінансовий лізинг "Укрзалізниці", становить $4,68 млн за одиницю.

Про це повідомляють у системі ProZorro.

23 лютого Укрексімбанк і компанія "ДжиІ Україна" підписали договір на закупівлю 30 локомотивів GE TE33AC, які повинні бути поставлені до 28 лютого 2019 року.

Ціна договору - еквівалент 140,4 млн доларів США в гривнях на дату оплати.

Нагадаємо, 23 лютого ПАТ "Укрзалізниця" і американська GE Transportation уклали рамкову 15-річну угоду вартістю близько 1 млрд доларів про партнерство в оновленні та модернізації рухомого тягового складу.

Перший етап контракту передбачає поставку наприкінці 2018 року і першому кварталі 2019 року 30 вантажних дизельних локомотивів GE ТЕ33А з рівнем локалізації 10%. Виробництво локомотивів стартує на початку 2018 року в США. Перші поставки заплановані наступної осені.

Для поставки перших 30 тепловозів було укладено договір купівлі-продажу між GE і державним "Укрексімбанком", оцінюваний на суму $140 млн (з урахуванням ПДВ). Держбанк потім передасть тепловози в фінансовий лізинг "Укрзалізниці". Договір підписано під гарантії Citigroup.

Джерело

2ogoloshenya