Відповідно до плану заходів міжнародного співробітництва Міністерства оборони України та Збройних Сил України на лютий-березень 2018 року, а також на запрошення Головного командування Збройних Сил Республіки Польща, 27-28 лютого з ознайомчим візитом в Центрі підготовки інженерних військ та РХБ захисту у м. Вроцлав перебували начальник Центру розмінування полковник Володимир РОДІКОВ, заступник начальника Центру – начальник оперативно-планового відділення підполковник Микола ПЯНКОВСЬКИЙ та помічник начальника оперативно-планового відділення старший лейтенант Владислав МУЖИЛО.

Довідково: Польська сторона відвідала Центр розмінування в
м. Кам’янець-Подільський наприкінці минулого року, саме тоді були окреслені напрямки подальшої співпраці військовослужбовців двох сусідніх країн та досягнуто домовленості щодо ознайомчого візиту у відповідь.

Під час візиту було підписано Угоду щодо проведення у 2018 році на базі Центру підготовки інженерних військ та РХБ захисту у м. Вроцлав, 3-х курсів підготовки українських саперів за стандартами НАТО, а також проведення планування сумісних заходів на 2019 рік.

Польські колеги продемонстрували можливості свого Центру, який являється єдиним в країні та здійснює підготовку фахівців інженерних спеціальностей та РХБ захисту для потреб Збройних Сил Польщі. Українська делегація ознайомилась з навчальною матеріально-технічною базою, матеріально-технічним забезпеченням та власне процесом навчання.

Наостанок, гості відвідали Музей Інженерних військ та Залу Пам’яті.

2ogoloshenya