Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Над ними сміялися, але вони змогли.Коли вчені з Єльського університету в березні 2018 року заявили, що виявили галактику, в якій немає темної матерії, на їх дослідження відреагували по-різному: одні сміялися, інші критикували.

Велика частина критики, яку отримало відкриття, зводилася до того, що воно повністю суперечить існуючій теорії про темну матерію. Однак нещодавно вчені зробили вражаюче відкриття - вони виявили ще одну галактику, яка взагалі не містить темної матерії.

Ці результати можуть зажадати від наукового світу повного переосмислення раніше прийнятих припущень про те, як утворюються галактики.

Хоча ми не можемо бачити темну матерію, вважається, що вона становить більшу частину маси нашого Всесвіту. В теорії наша галактика складається з темної і звичайної матерії, з останньої складаються наші зірки і планети.

Що таке темна матерія?

Це форма матерії, яка не випускає електромагнітне випромінювання і не взаємодіє з ним. Тобто її буквально не видно, однак вона є невід'ємною частиною нашого Всесвіту. Вивчення темної матерії дає вченим більше інформації про те, як влаштований наш світ.

Останнім часом людство швидко розвивається в сфері космосу. Наприклад, недавно на Місяці з'явилася точна копія Вікіпедії для інопланетян. А ще вчені припустили, що у Всесвіті є двійник, де час йде назад.

Джерело.

2ogoloshenya