Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Трампу не сподобалася заява NASA про намір відправити астронавтів на Місяць в 2028 році

У NASA, мабуть, всерйоз мають намір виконати наказ Дональда Трампа, який бажає, щоб космічне агентство організувало політ американських астронавтів на Місяць до 2024 року.

Ars Technica пише, що напередодні глава NASA Джим Бриденстайн провів нараду на тему польотів людей на Місяць.

 

Бриденстайн розповів, що агентство розглянуло різні варіанти відправки екіпажу на Місяць: ракета Delta IV Heavy United Launch Alliance, ракета Falcon Heavy SpaceX або їх комбінація. Досі існує ряд проблем, які перешкоджають відправленню астронавтів на супутник Землі. Але найменшу кількість проблем, що може вплинути на рішення NASA, є у компанії Ілона Маска SpaceX і його Falcon Heavy. Наприклад, у важкої ракети Delta IV є проблеми зі стартовим майданчиком, у корабля Orion відсутні можливості автономного стикування з верхнім ступенем ракети на орбіті.

 

Бриденстайн повідомив, що в одному або кількох запусках, для створення бази Gateway на орбіті Місяця Falcon Heavy ймовірно зможе взяти участь – її потрібно буде оснастити Кріогенним реактивним ступенем від United Launch Alliance.

 

До цього передбачалося, що лише SLS здатна безпосередньо, не використовуючи гравітаційні маневри, вивести космічний корабель на траєкторію до Місяця. Але за словами Джима, це ж може виконати і важка модифікація Falcon, але в тому випадку, якщо її оснастити Кріогенним ступенем.

 

Крім того, Falcon Heavy потребує більшого обтічника корисного навантаження, ніж зазвичай, а це створить невизначену напругу на прискорювачі ракети.

 

Нагадаємо, NASA платить Boeing і SpaceX мільярди доларів, компанії повинні представити альтернативу Space Shuttle. Проте напередодні після низки трагедій з літаком 737 MAX компанія Boeing  прийняла рішення відкласти перший випробувальний політ свого корабля CST-100 Starliner.

 

На початку 2019 року NASA попереджало Boeing, а також його головного конкурента SpaceX про проблеми проектування і безпеки. Обидві компанії повинні були їх вирішити, перш ніж відправляти людей в космос. Надалі в NASA схвалили тестовий запуск космічного корабля від SpaceX Crew Dragon до МКС.

 

Стосовно  Space Launch System і корабля Orion, то американське космічне агентство NASA переглянуло розклад польотів надважкої ракети. Тестовий запуск SLS з кораблем Orion, але без екіпажу на борту, запланований на 2020 рік. У 2022 році NASA має намір запустити астронавтів, які здійснять обліт навколо Місяця. У 2026 році NASA відправить на Місяць посадкову систему, а в 2028 році на супутнику нашої планети знову опиняться астронавти.

 

Як відомо, Space Launch System — новітня надважка ракета-носій. Її збільшена версія зможе помістити екіпаж, додаткові сонячні панелі і двигуни. Астронавтів за межі низької навколоземної орбіти буде доставляти пілотований космічний апарат Orion. Корабель зможе підтримувати життя 4 членів екіпажу протягом 21 дня.

 

 

Джерело

2ogoloshenya