Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Офіційні результаті будуть оголошені опівдні.

 

У Словаччині на виборах президента перемогла адвокат Зузана Чапутова, вона отримала 58,38% голосів виборців.

 

Її суперник - заступник голови Єврокомісії Марош Шефчович - набрав 41,62% голосів. Ці дані опублікували після обробки 99% бюлетенів.

 

Марош Шефчович визнав свою поразку і послав Чапутовій квіти. За його словами, перша жінка-президент заслужила букет. А Чапутова пообіцяла бути президентом всіх словаків, незалежно від політичних поглядів, віросповідання і національності. Цю заяву вона зробила на всіх основних мовах громадян країни.

 

Офіційні результати виборів будуть оголошені сьогодні опівдні. До президентських обов'язків Чапутова приступить з 15 червня.

 

Нагадаємо, Чапутова брала участь у масових протестах проти корупції, що почалися після вбивства журналіста Яна Куціяка. 27-річний журналіст Ян Куціяк і його наречена були застрелені 21 лютого 2018 року у власному будинку неподалік Братислави.

 

Джерело: ТСН

2ogoloshenya