Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Знаменитий актор хоче боротися з проблемою вимирання цих корисних комах. 

 

фото Facebook Morgan Freeman

Морган Фріман, актор, режисер і меценат, тепер став ще й рятівником бджіл. 81-річний актор вирішив перетворити своє ранчо в Міссісіпі розміром 50 га на бджолиний заповідник.

Фрімен зацікавився бджільництвом у 2014 році. Про своє нове хобі він розповів у програмі «Сьогодні ввечері» на одному з телеканалів.

Актор вважає, що збереження диких бджіл є ключовим питанням у екології.

«Ми навіть не розуміємо, що бджоли є основою для всього, що росте на планеті», – сказав він.

На своєму ранчо в Міссісіпі Фрімен розмістив 26 вуликів. Там він забезпечує тварин цукром і водою, допомагає висаджувати квітучі дерева і рослини – магнолію, лаванду, конюшину і т. д. Фрімен додав, що він ніколи не одягає захисний костюм чи капелюх, і бджоли жодного разу його не вжалили. Він тільки годує їх і не збирається збирати мед чи руйнувати вулики.

Зниження кількості бджіл у останні п’ять років стало однією з ключових проблем довкілля. Це може призвести до низки екологічних і сільськогосподарських проблем, оскільки бджоли відіграють роль основних запилювачів для рослин. Восени минулого року адміністрація Трампа відновила дозвіл на використання пестицидів, які вбивають бджіл.

Дослідження, опубліковане в журналі Science, основними факторами скорочення чисельності бджіл називає поєднання впливу паразитів, пестицидів і втрати місць проживання (розорювання степів і луків).

Вчені підрахували, що інтенсивне сільське господарство веде до скорочення комах щороку на 2,5%.

Джерело.

2ogoloshenya