Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

У Нью-Йорку застрелили 53-річного Франческо Калі. Він вважався главою клану Гамбіно, одного з найбільших угруповань італо-американської мафії.

Калі вбили о 9-й вечора за місцевим часом біля його будинку на Стейтен-Айленді. У нього вистрілили щонайменше шість-сім разів.

За словами свідків, після стрілянини з місця злочину поїхав синій пікап, пише New York Post.

Поліція поки що не має підозрюваних. "Поки що нікого не затримано, ведеться розслідування", - заявили в поліції.

Клан Гамбіно - одна з п'яти найбільших і найвпливовіших "родин" італо-американської мафії. Її членів звинувачували в убивствах, лихварстві, організації азартних ігор, поширенні наркотиків.

2008 року Калі разом з десятками інших людей затримали за звинуваченням у рекеті. Він визнав провину у змові з метою вимагання й отримав 16 місяців в'язниці.

Клан Гамбіно здобув вплив у 1930 році за підсумками так званої "Кастелламмарської війни" за контроль над італоамериканською мафією. Гамбіно оперують на території всієї країни.

Багато експертів вважають Гамбіно наймогутнішим з п'яти італійських кланів. Особливе місце в історії сім'ї Гамбіно займає Джон Готті, який очолював клан з середини 1980-х до початку 1990-х років. Готті, якому довго вдавалося уникнути кримінального переслідування, отримав прізвисько "тефлоновий дон". У 1992 році його засудили до довічного ув'язнення, він помер у в'язниці в 2002 році.

Минулого тижня у в'язниці Нью-Йорка помер Кармайн Персико - 85-річний гангстер і бос кримінальної сім'ї Коломбо. Він провів останні 33 роки у в'язниці, відбуваючи 1З9-річний термін.

Джерело. 

2ogoloshenya