Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Секрет «будинків з привидами» нарешті розкритий. З'ясувалося, що будівлі, де люди періодично бачать привидів, об'єднує одне і те ж - чорна отруйна цвіль Stachybotrys chartarum.

Дослідження вчених університету Кларксон (Нью-Йорк) показали, що небезпечні токсини Stachybotrys chartarum можуть викликати запалення на шкірі, головний біль, нудоту, слабкість, погане самопочуття, порушення функції нервової системи, тривожність, депресію і галюцинації. Цвіль може впливати на психіку, погіршувати пам'ять та сприяти випаданню волосся. Також спори гриба, який в дикій природі практично не зустрічається, проникають з повітрям в легені і призводять до хвороб дихальної системи.

Цвіль Stachybotrys chartarum легко відрізнити від інших видів цвілі по темно-сірому і чорному кольору. Виникає вона під шпалерами, в ванній і підвалах (тут нічого нового). Часто зустрічається в старих будівлях, в тому числі замках (тобто якраз там, де прийнято бачити привидів).

Вчені з Кларксона вважають, що люди, які бачать в своїх будинках привидів, насправді схильні до дії токсинів. Вибравши будинки, мешканці яких спостерігали паранормальні явища, дослідники взяли проби повітря на аналіз і виявили високу концентрацію токсинів чорної цвілі Stachybotrys chartarum.

Оскільки привидів в основному бачать в старих будівлях, де повітря поганої якості, секрет «чарівництва» можна вважати розкритим.

Висновок, в загальному, простий: щоб стати мисливцем за привидами, досить обзавестися потужним антисептиком, який здатний знищувати цвіль.

Джерело. 

2ogoloshenya