Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Близько 200 осіб вважаються зниклими безвісти після прориву дамби, яка стримує воду з відходами металургійної промисловості, в штаті Мінас-Жерайс на південному сході Бразилії.

Про це повідомив телеканал Globo з посиланням на регіональний підрозділ пожежної охорони, яке займається рятувальними роботами.

Гірничодобувна компанія Vale, якій належить дамба, повідомила, що в районі НП в момент прориву працювали її співробітники. Їх доля поки невідома.

Раніше телеканал повідомив, що четверо постраждалих в результаті НП доставлені в лікарню. У свою чергу, в міністерстві охорони здоров’я Бразилії повідомили, що вже підготували 150 лікарняних ліжок для місцевих жителів, які могли постраждати через інцидент.

Президент Бразилії Жаір Болсонару в Twitter висловив співчуття у зв’язку з тим, що сталося. Він повідомив, що відразу три міністри попрямували на місце НП. Йдеться про міністра гірничорудної промисловості і енергетики Бенту Коста Ліму Лейте, міністра регіонального розвитку Густаву Кануту і міністра охорони навколишнього середовища Рікарду Салесі. Створено кризовий штаб, який координує дії різних структур.

Місцеві телеканали ведуть прямий ефір з місця катастрофи та рятувальних робіт, які тривають наразі.

Джерело. 

2ogoloshenya