Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Штат Нью-Йорк, США, запровадив вельми проблемний закон, який сильно лібералізує абортне законодавство.

Підписання закону місто Нью-Йорк «відзначило»: будинки One World Trade Center і Міст Костюшка освітлено рожевим кольором завдяки спеціальній ілюмінації.

Закон (так званий Reproductive Health Act) підписав губернатор штату, представник партії демократів, Ендрю Куомо. Також ця особа стоїть за рішенням про святкування нового закону. Саме він видав розпорядження освітити два місця-символи Нью-Йорка рожевим. Це колір, який у багатьох місцях на світі став символом феміністичних середовищ.

Закон, який лібералізує абортне законодавство, був ухвалений попри численні протести. Після того, як губернатор його підписав, у сенаті пролунали аплодисменти і схвальні вигуки.  

Принципи нового закону

Новий підписаний юридичний акт створює ситуацію, в якій вагітність може бути перервана навіть на її завершальному етапі. Якщо виявиться, що життя матері під загрозою або плід нездатний до життя, аборт можна буде виконати після 24 тижня вагітності. Своєю чергою, переривання вагітності до 24 тижня можливе без подання будь-яких конкретних причин.

Інша зміна, яку запроваджує новий закон, стосується відповідальності за цей учинок. Проведення такого аборту не підлягатиме Карному кодексу. Раніше за це загрожувало до 7 місяців ув’язнення. Новий закон передбачає, що аборти можуть проводити не тільки лікарі, але також акушерки та кваліфіковані медсестри.

Джерело.

2ogoloshenya