Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Президент РФ Володимир Путін, виступаючи на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном в Москві, пояснив, що не слід уподібнювати вчорашній інцидент з Іл-20 біля узбережжя Латакії збитому Туреччиною російського літака Су-24.

"Це все-таки інша ситуація. Тоді турецький винищувач свідомо збив наш літак. Тут скоріше це схоже на ланцюг трагічних випадкових обставин, тому що ізраїльський літак не збивав наш літак. Але, безумовно, ми повинні в цьому серйозно розібратися", - сказав російський президент. Він висловив співчуття родичам загиблих і оголосив, що "відповідні дії" Росії будуть спрямовані на "додаткове забезпечення безпеки наших військовослужбовців і наших об'єктів в Сирійській Арабській Республіці, і це будуть такі кроки, які помітять всі".

Раніше міністр оборони РФ Сергій Шойгу поклав відповідальність за збитий Іл на Ізраїль. Джерела в Міноборони безпосередньо оголосили, що "ізраїльські льотчики підставили російський літак під удар, прикриваючись ним від сирійських ППО". Згідно з офіційними повідомленнями російської сторони, Ізраїль попередив Росію про майбутню атаку по "гарячій лінії" буквально за хвилину, не давши можливості вивести літак із зони удару. Як зазначають Ізраїльські військові оглядачі, це різноголосся в російській верхівці свідчить про те, що в Міністерстві оборони прагнуть перекласти провину на Ізраїль, щоб пом'якшити власний промах - скандальне поразки свого літака від союзних ППО, фактично контрольованих тим же російським контингентом. Путін же не схильний сваритися з Ізраїлем, тим більше в ситуації, в якій явною провини Ізраїльтян немає, а є лише привід з сильною натяжкою звинуватити їх у власних організаційних проблемах росіян і сирійців.

Як зазначає військовий оглядач Рон Бен-Ішай, що версія, згідно з якою чотири ізраїльських винищувача прикрилися одним російським літаком, розраховуючи, що той "відтягне" на себе зенітні ракети, просто смішна. Росія навіть формально не може звинуватити Ізраїль у власному промаху, оскільки ті, хто сидів на радарах, просто не могли сплутати величезний повільний Іл-20 з ізраїльськими винищувачами і випущеними ними ракетами. Вони просто "стріляли по всьому, що рухається", констатує Бен-Ішай, і тепер намагаються перекласти провину на Ізраїль. Навіть якщо вважати правдою те, що Ізраїль попередив росіян про удар лише за хвилину, вони не могли не помітити на радарах авіабази "Хмеймім" чотири ізраїльських літака набагато раніше і повинні були попередити свого авіарозвідника, що "назріває бійка". За повідомленням ЦАХАЛа, російський літак дійсно опинився на лінії вогню, проте це сталося через те, що сирійський "пвошнікі" стали безладно стріляти на всі боки, намагаючись збити запущені ізраїльськими літаками ракетами, і це сталося вже після того, як ізраїльські літаки покинули зону обстрілу. Ізраїль офіційно визнав, що літаки ВПС Ізраїлю завдали вчора удар по науковому центру, зайнятому розробкою зброї для Ірану і "Хезболли", в сирійській провінції Латакія, і поклали провину за збитий російський літак на режим Асада і на Іран.

Джерело.

2ogoloshenya