Професор фізики, співавтор теорії струн і популяризатор науки Мітіо Каку на форумі ПМЕФ розповів про те, в якому майбутньому буде жити людство.

"У медицині ми боремося не тільки з хворобами, але і покращуємо, доводимо до досконалості людське тіло і виділяємо гени, які відповідають за процес старіння. Ми вже ізолювали близько 60 генів, які відповідають за процес старіння, який поки ще є незворотнім, але я вважаю, що до 2100 року ми зможемо домогтися не тільки цифрового, але і біологічного безсмертя. Ми зможемо відродити зниклих істот, які були на Землі десятки тисяч років тому. У нас вже є ген мамонта і неандертальця, – розповідає професор.

"Три чинники, що визначають майбутнє, – штучний інтелект, біотехнології та нанотехнології. В цілому вони будуть працювати для зростання добробуту і процвітання. Штучний інтелект, як мені здається, сформує галузь потужнішу від нинішньої автомобільної. Автомобіль сам стане роботом. Небезпека в тому, що роботи коли-небудь усвідомлять себе", – повідомив Мітіо Каку.

"У нас буде сонячна енергія, яка дешевше, ніж викопна енергія, – через революційні розробки в технології зберігання енергії. Передбачається, що вже до середини століття з’явиться і перший термоядерний реактор. Будь-яка технологія – двосічний меч. Її можна використовувати проти хвороб, неписьменності, бідності – і проти людей. Тому ми повинні бути впевнені в тому, що ми контролюємо ці потужні технології, – йдеться у матеріалі. "До кінця століття потрібно буде вмонтувати в роботів чіп, який їх відключає, якщо вони хочуть вбити людину, такий запобіжний пристрій. Коли роботи стануть настільки розумними, щоб відключати цей пристрій, нам треба буде злитися з ними. Не думаю, що це станеться в цьому столітті, але в наступному це цілком можливо. Замість того, щоб воювати з ними, можна стати надлюдьми. Ключем до всього є освіта, ми повинні вчити людей таким чином, щоб громади не розколювалися на маленькі групи, які воюють один з одним", – підсумував вчений.

Джерело.

2ogoloshenya