Результат пошуку зображень за запитом "Електрифікація по-польськи: штраф вам, а не пільги"

У Польщі почали діяти «екологічні зони» з платним в'їздом для всіх, хто не на електромобілі.

Ця новина, на тлі вже звичних меседжів з Європи про тамтешніх грантах, програмах оренди акумуляторів, знижок та інших бонусів покупцям електромобілів пробуджує, немов батарейка «Крона», необережно (або з цікавості) прикладена до мови. Польська влада придумали новий спосіб «заохочувати» своїх громадян купувати екологічні автомобілі.

Ресурс електромобілів: Що потрібно знати про транспорт майбутнього?

Починаючи з 29 серпня на місцевих дорогах, спочатку біля в'їздів у центральні частини міст, будуть з'являтися нові знаки: «Зона екологічно чистих автомобілів», і схожий «закреслений» знак, який буде встановлюватися на межі закінчення такої зони.

Для власників електромобілів, а також машин, що використовують як паливо водень, стиснутий (CNG), чи дуже охолодженим скраплений (LNG) природний газ (метан), в'їзд в зону дії нового знака буде безкоштовний.

Імпорт електромобілів в Україні: що значить «без рекорду»?

Зате водіям, які вирішать потрапити в «екозони» на бензинових, дизельних або працюють на зрідженій пропан-бутанової газової суміші машинах, доведеться заплатити. Час перебування в «екозони» коштує 2,5 злотих (19 грн), або ж можна оплатити відразу за добу 25 злотих (190 грн). Найдорожче обійдеться ігнорування вимоги оплати перебування в «екозони» - штраф за в'їзд «на халяву» - 500 злотих, що в перерахунку становить 3800 гривень.

Жарти в сторону: в німецьких містах стартують заборони на в'їзд дизельних авто.

Це досить радикальне рішення, навіть більш жорстке ніж те, яке придумали німці - обмежити рух тільки для дизелів, які не відповідають еконормам нижче Євро-5. І навіть «внутрішній дізельгейт» спровокував зміни на авторинку - німці почали масово позбавлятися від дизелів, таких, які неможливо здати на утилізацію натомість за премію. Отже, не виключено, що тепер і поляки почнуть думати куди подіти не тільки дизельні, а й бензинові автомобілі, ще й незалежно від того, якого «Євро» вони відповідають.

Джерело.

2ogoloshenya