Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Результат пошуку зображень за запитом "планування подорожі"

Досвідчені мандрівники переконані, що для подорожей не потрібно багато грошей. Достатньо бажання мандрувати і вміння шукати інформацію.

AdMe.ru узагальнив поради від тревел-блогерів, які дозволять побачити світ з мінімальними витратами. В кінці статті вас чекає бонус у вигляді корисної інформації для кожного туриста. І нехай найближчим часом у вас буде більше подорожей!

11. Подорожуйте самостійно

Результат пошуку зображень за запитом "подорожувати самостійно"

Подорожувати самостійно, а не через турфірми і вигідніше, і цікавіше. Так, відповідальність за будь-які проблеми буде лежати тільки на вас. Але і фірми мало що вирішують в подібних випадках, вважаючи за краще звалити провину на авіакомпанію, форс-мажорні обставини, приймаючу сторону тощо.

Самостійно ви зможете прокласти «той самий» маршрут мрії, вибрати дешевий варіант перельоту, забронювати оптимальний за ціною готель зі зручною саме для вас локалізацією, підібрати трансфер.

Білоруський блогер Андрій Мирончук наводить такі цифри: «Поїздка з Мінська на Канарські острови в турагентствах коштує близько: € 1 100, в той час як самостійно організована подорож обійдеться вам в гіршому випадку в € 500». Істотна економія, яка вартує часу, витраченого на планування поїздки!

10. Плануйте

Результат пошуку зображень за запитом "планування подорожі"

Чим раніше ви почнете планувати поїздку, тим вона буде дешевше. Це стосується авіаперельотів, залізничних квитків, бронювання готелів, купівлі квитків на різні заходи, концерти і фестивалі. В європейських країнах продаж квитків на поїзди відкривається за кілька місяців до відправлення. У перші дні продажу цілком реально купити квиток в 2-3 рази нижче стандартних тарифів.

Купувати квитки на розваги, концерти та фестивалі заздалегідь через інтернет - вірний спосіб заощадити в середньому 10% від вартості і уникнути черг.

9. Економте на переміщеннях

Результат пошуку зображень за запитом "економія"

Витрати на переміщення з точки «А» в точку «Б» - одна з основних статей витрат у подорожах. На сайті vandrouki.by можна знайти інформацію про акції та знижки на авіаперельоти, залізничні та автобусні переїзди, проживання та оренду авто. Сайт не робить ніяких туристичних послуг, а просто надає інформацію про акції та знижки з посиланнями на першоджерела. Вибравши відповідну пропозицію, ви переходите на сайт компанії і самі бронюєте житло або купуєте квитки.

8. Шукайте різноманітні способи купити дешеві авіаквитки

Результат пошуку зображень за запитом "дешеві авіаквитки"

Блогер Стас Рабунський, який в свої 24 роки об'їздив 35 країн і відвідав кілька континентів, ділиться наступною стратегією пошуку дешевих авіаквитків: необхідно знайти офіційний сайт аеропорту того міста, куди ви плануєте вирушити. Там можна подивитися, які авіакомпанії літають в це місто, і знайти ту, яка літає з вашого міста чи найближчого від вас міста. Потім відвідати сайт цієї авіакомпанії і дізнатися, чи є якісь промоакції зараз і чи можливо заощадити, якщо вступити в клуб пасажирів авіакомпанії.

Блогер Віталій Клімов пропонує користуватися ресурсом kiwi.com. З його допомогою можна знайти найдешевші вильоти з аеропорту (неважливо, коли і куди) і знайти найдешевші напрямки на певні дати.

7. Економте на трансфері від аеропорту до готелю

Результат пошуку зображень за запитом "трансфер від аеропорту"

З будь-якого аеропорту світу можна дістатися економно на автобусі, а не на таксі. Заздалегідь подивіться в інтернет-пошуковику, автобуси яких компаній ходять до центру міста і де знаходиться зупинка.

Якщо ж ви зупиняєте свій вибір на таксі, то не беріть його безпосередньо в аеропорту: з вас здеруть втридорога, а в екзотичних країнах можуть пограбувати. Крім того, далеко не всі таксисти володіють елементарною англійською.

Доставку з аеропорту в готель можна замовити через міжнародний сервіс трансферів, наприклад Kiwitaxi або HolidayTaxis. В аеропорту вас зустріне водій з табличкою, на якій буде ваше ім'я. Можна заздалегідь замовити додаткові опції, наприклад дитяче крісло і Wi-Fi в машині, а оплату таксі провести банківською картою.

6. Ніяких готелів

Блогер Віталій Клімов, доїхав на велосипеді із заходу Росії до Африки і мандрує по Європі, витрачаючи при цьому не більше € 7 на добу, рекомендує, подорожуючи поодинці або студентською компанією, віддавати перевагу хостелам. Це дешево, і при цьому ви отримуєте можливість завести нові знайомства, проводити час в компанії і підтягувати своє знання іноземних мов.

Якщо ви подорожуєте сім'єю, то краще віддати перевагу апартаментам. По-перше, це суттєва економія на їжі. Безумовно, пару-трійку раз за подорож варто сходити в ресторан, тому що знайомство з місцевою кухнею - це частина знайомства з іншою культурою. Але купити продукти в супермаркеті і приготувати самостійно - істотно дешевше. А по-друге, зупиняючись в готелі, ми живемо життям гостя міста. А в апартаментах приміряємо життя місцевого жителя - з походами в магазини, на ринок, своїм ключем від парадної.

5. Спробуйте альтернативний спосіб проживання в поїздці

Агротуризм - один із способів отримати безкоштовний дах, їжу і шанс поринути в інше культурне середовище в обмін на кілька годин щоденної допомоги господарям.

Завжди можна знайти цікавий, незвичайний і безкоштовний спосіб проживання в подорожі, наприклад:

  • На ресурсі Help Exchange люди з різних куточків земної кулі пропонують туристам безкоштовне проживання та їжу в обмін на допомогу по господарству, роботу на фермі і інші види послуг.
  • WWOOF - це міжнародна організація (знаходиться більш ніж в 70 країнах) органічних ферм, садів, куди може приїхати будь-хто, щоб попрацювати в обмін на проживання та харчування.
  • Каучсерфінг - це міжнародна система гостинності. Ви реєструєтеся на сайті і потім можете приймати у себе гостей або самі їздити в гості до інших учасників, і це все безкоштовно.
  • Хауссіттінг - це нагляд за чужим порожнім будинком, господарі якого виїхали на тривалий термін, наприклад, на літо, в обмін на безкоштовне проживання. Можна знайти пропозицію з будь-якої країни світу. Знайти такі варіанти проживання в подорожах можна на відповідному сайті.

4. Здавайте власне житло на час подорожі або рушайте в «відпустку по обміну»

Відпустка по обміну - це можливість безкоштовного проживання в подорожі, а може бути, навіть шанс подібно героям фільму зустріти свою любов.

Мандрівник і блогер Володимир Друганов рекомендує на час подорожі здавати своє власне житло на AirBnb. Ви будете отримувати гроші на карту під час вашої подорожі. Це і прибутково, і зручно.

Другий варіант заощадити на проживанні за кордоном - це відправитися в «відпустку по обміну». Якщо ви готові надати на час відпустки свою квартиру туристам з інших країн або рідної країни, то натомість отримаєте ключі від їхнього будинку абсолютно безкоштовно. Найбільш популярні інтернет-сервіси, присвячені цьому виду туризму:

 

  • Homeexchange.com - для цього сервісу характерна зручна навігація, велика кількість будинків та квартир в базі і широка географія.

  • Homelink.org - один з піонерів серед сайтів з обміну житлом на час подорожі. Цей ресурс пропонує широку географію і зручну систему фільтрів результатів.

  • Оbmendomami.ru - російськомовний сервіс. Основна кількість пропозицій в базі з Росії і країн колишнього СРСР.


3. Не втрачайте можливості безкоштовних розваг


Перед поїздкою обов'язково забивайте в інтернет-пошуковику «Безкоштовні розваги в місті N», в ідеалі, звичайно, англійською мовою. Фестивалі, концерти, дні відкритих дверей, екскурсії - у великих і не дуже містах можна знайти багато цікавого абсолютно безкоштовно. Наприклад, інформацію про безкоштовні пішоходні тури можна дізнатися на цьому сайті.

2. Не купуйте те, що можна отримати безкоштовно

Результат пошуку зображень за запитом "питна вода джерело"

  • Wi-Fi. Бронюючи умови проживання, відразу вибирайте апартаменти або готель з безкоштовним Wi-Fi. Протягом дня користуйтеся безкоштовним Wi-Fi в ресторанах і кафе, на автозаправках і в торгових центрах.
  • Карти місцевості. Безкоштовні карти є на стійках в багатьох готелях, апартаментах і хостелах. Ви також можете взяти в туристичному інформаційному офісі. Як правило, вони знаходяться в центрі міста або біля головних визначних пам'яток. Заздалегідь закачайте в свій телефон електронні карти міста і путівник.
  • Вода. В Європі скрізь можна пити воду з-під крана. У дуже багатьох містах встановлені питні фонтани, і з них можна сміливо пити. Щоб перевірити, чи можна заглянути в maps.me - там все питні джерела позначені як «Питна вода». Зверніть також увагу на те, що поруч немає табличок з написом «Not for drinking» або перекресленої склянки з водою.
  • Відвідування туалетів. Тут до ваших послуг «Макдоналдс», «Бургер Кінг» та інші, а також бізнес-центри, музеї, бібліотеки, супермаркети. У всіх великих закладах є безкоштовні туалети.

1. Будьте гнучкими

Результат пошуку зображень за запитом "подорож"

Основна порада, яку дає більшість тревел-блогерів, - бути гнучкими. Не бійтеся експериментувати і раптово змінювати маршрут або дати.

Блогер і мандрівник Джонні Джет звертає увагу на очевидну річ: найдорожчий час для поїздки - це коли всі інші поїхали теж. Тобто час державних свят, канікул. І якщо він змістився навіть на день-два раніше чи пізніше за часом відправлення в подорож, то можете заощадити серйозні гроші. Не забувайте також враховувати дати державних свят тих країн, куди плануєте поїздку.

Звертайте увагу на те, коли починається високий сезон в тому регіоні, куди ви плануєте вирушити, і намагайтеся потрапити туди за кілька тижнів до його початку. Так можна заощадити до 50%.

Бонус: посилання на найбільші туристичні форуми і сайти, де мандрівник зможе знайти відповіді на будь-які питання.

 

  • wikitravel.org - англомовна «вікіпедія» подорожей.
  • lonelyplanet.com - форум від знаменитого путівника, англійською мовою.
  • tripadvisor.ru - відгуки по готелям та визначним пам'яткам. Краще читати англійською, так як на російську - автоматичний переклад, а відгуків безпосередньо на російській трохи.
  • forum.awd.ru - форум Вінського. Це найпопулярніший форум самостійних мандрівників. Тут зібрана інформація по всіх країнах світу, і, як правило, його вистачає для планування будь-якої поїздки.
  • travel.ru - інформація по всіх країнах (візи, звичаї, транспорт, розваги).
  • tripster.ru - сервіс питань і відповідей. Можна швидко отримати відповідь на будь-який свій питання, що стосується подорожей, а також знайти унікальні екскурсії від місцевих жителів по всьому світу.
  • budgetyourtrip.com - за допомогою цього англомовного сервісу можна прорахувати бюджет своєї подорожі.
  • agentika.com - великий туристичний інтернет-портал, який містить масу корисної інформації: як дістатися, де поїсти, де дешевше зупинитися і розважитися.



 

 

2ogoloshenya