11 серпня 2018 року відбувається одне з найбільш доленосних і впливових сонячних затемнень 2018 року. 

Це сонячне затемнення буде останнім у 2018 році.

Його зможуть спостерігати жителі Монголії, Казахстану і північного сходу Китаю, а також Скандинавії, Гренландії і в північній частині Канади. Пік затемнення очікується о 12:46. 

Протягом року на Землі може відбуватися від 2 до 5 сонячних затемнень. У 2018 році люди в деяких частинах планети бачили вже два затемнення – 15 лютого і в п'ятницю 13 липня.

Астрологи визнають, що цей період може бути доленосним: він ідеально підходить для розриву з минулим, відмови від шкідливих звичок, зміни духовного стану і переналаштування особи на реалізацію своїх прагнень. Затемнення буде сприятливим для фінансових справ і творчості, але може стати складним випробуванням для тих, хто перебуває в нездорових стосунках.

Рекомендується позбавлятися від негативних рис характеру і небажаних, "токсичних" людей у своєму оточенні. Будь-які важливі події в житті людини, які відбуваються в цей період, не випадкові і можуть мати фатальний характер. 

На думку астрологів, в період затемнення не рекомендується: робити дорогі покупки та подарунки; приймати важливі, безповоротні рішення; проводити серйозні медичні процедури та операції; подорожувати, заводити знайомства; піддаватися негативним емоціям; проводити церемонії одруження. 

В день сонячного затемнення 11 серпня бажано берегти себе від стресу, не сідати за кермо, утриматися від алкоголю та паління. Краще витратити час на спокійний відпочинок або позбавлене поспіху прибирання будинку. 

Астрологи, водночас, попереджають, що сонячне затемнення чинить на людину вплив незалежно від того, спостерігала вона його, чи ні.

Джерело

2ogoloshenya