Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Сполучені Штати готують законопроект про нові санкції проти Російської Федерації, який вимагає звести в єдину систему всі вже введені раніше обмежувальні заходи.

Документ містить вкрай жорстку пропозицію з розгляду США питання про визнання РФ державою, що спонсорує тероризм, повідомляє “Комерсант“.

“З одного боку, це формулювання виглядає як попередня заявка на кампанію в ООН по виключенню Росії з числа постійних членів Ради Безпеки, з іншого боку, набагато більш прагматична: саме під цим прапором з 1983 року вводилися посилені антиіранські санкції”, – йдеться в повідомленні .

Підготовлений сенаторами текст також адресовано до президента Дональда Трампа, якого закликають підтримати зусилля з протидії втручанню з боку РФ у діяльність держустанов США та демократичні процеси в країні.

Ще одне побажання – публічно вимагати від російського уряду повернути Крим під контроль України, а також закликати відмовитися від підтримки насильства на Донбасі з боку сепаратистів. У цьому пункті йдеться також про окупацію та підтримку сепаратистів на територіях Грузії та Молдови.

В цілому законопроект передбачає об’єднання всіх антиросійських санкцій, що вводилися окремими актами, в єдиний механізм. Для координації цього процесу пропонується заснувати “Санкційний координаційний офіс”, а також створити “Національний об’єднаний центр для відповіді на гібридні загрози”, завданням якого буде системна боротьба зі спробами підступного впливу Російської Федерації у світі та в США.

В економічній частині документа йдеться про вимогу заборони на операції в США та заморожування активів семи російських банківських структур, які вже перебувають у режимі санкцій, зокрема “Сбербанку”, ВТБ, ВЕБ та інших. Це означатиме неможливість для цих фінустанов стандартних доларових розрахунків через коррахунки в банках США. Також текст містить заборону на операції з російським держборгом з терміном обігу більше двох тижнів.

2ogoloshenya