Ви подумаєте, що для Вас ця тема вже не актуальна, що ви все знаєте. Але повірте, це далеко не так. Наша добірка буде актуальна і тим хто тільки починає відкривати цей дивовижний світ, і досвідченим мандрівникам.

Ми розповімо про найбільш зручні сайти з готелями і квартирами, розповімо про нюанси бронювання. І поділимося добіркою сайтів, де можна знайти унікальне житло: замки, садиби, шале і старовинні вілли! Почнемо з найпопулярніших і закінчимо сайтами про які, швидше за все, ви навіть не чули!

Booking.com

Це найбільший агрегатор і фаворит серед бронювання житла. Тут переважно готелі, B & B, хостели, і квартири. Цей сайт саме для пошуку готелів. На наш погляд букінг дає найкращі ціни. Він простий і зручний.

І порада, бронюйте завжди з можливістю скасування, як правило це дорожче на 5-10 $, але в разі якщо зірвалася поїздка, ви повернете собі гроші (якщо скасування не за один день).

Якщо ви на Booking.com перший раз, то ось вам посилання на реєстрацію і знижка 10% на першу поїздку (гроші повернуться після здійснення поїздки)!

Тут так само можна знайти унікальні бутік-готелі, шато, шале і тд, але шукати їх вельми проблематично, виняток - якщо ви знаєте назву того самого бутік-готелю! А якщо немає, в самому кінці розповімо де шукати luxury житло (і повірте, ціни часто більш ніж адекватні)!

Корисно знати!

На Booking можна бронювати житло, а платити на місці по приїзду! Зручно і не страшно, якщо ви тільки новачок у цій справі)

Airbnb

Airbnb - ідеальний варіант, якщо ви в пошуках кімнати у місцевого жителя, квартири, будиночка або всього особняка! Всі власники цієї нерухомості - як правило звичайні люди. І на жаль, не завжди трапляються сумлінні власники. Але для цього є відгуки! Завжди їх читайте, так ви зрозумієте на що розраховувати. Якщо квартира погано прибирається, господар постійно спізнюється і переносить заїзд - ви швидше за все про це дізнаєтеся з відгуків. І з цієї причини, я завжди говорю, що потрібно залишати правдиві відгуки, не бійтеся «гніву» власника!

Але що я все про мінуси, давайте про плюси. Airbnb - це дивовижна можливість пожити в дивовижних місцях, дизайнерських квартирах, будинках 17 століття і старовинних квартирах, наприклад у Паризького художника ..

На жаль на Airbnb за житло потрібно платити відразу, але в разі скасування ви повернете гроші! Головне читайте умови скасування, вони буває тут 3 видів: гнучкі (безкоштовне скасування протягом 48 годин. При скасуванні протягом 48 годин після бронювання ви отримаєте повне повернення), помірні (якщо ви скасуєте бронювання не пізніше ніж за 5 днів до прибуття, то отримаєте повне повернення (за вирахуванням зборів за послуги), суворі (безкоштовна скасування не пізніше 30 днів до прибуття. Якщо ви скасуєте бронювання не пізніше ніж за 30 днів до прибуття, ви отримаєте повне повернення, включаючи всі збори). На сайті в Інфобокс про кожне житло ви знайдете докладну інформацію! Так як вона всюди трохи відрізняється, кожен власник сам встановлює суворість скасування!

Airbnb Plus

Мало хто знає про нову гілку у агрегатора у Airbnb. Airbnb Plus - це гарне житло, першокласні господарі і перевірена якість. У господарів житла Airbnb Plus високий рейтинг (від 4,8 і вище) і хороші відгуки. Airbnb перевіряє житло більш ніж по 100 параметрам, щоб переконатися у високому рівні комфорту, дотриманні стандартів якості і гармонійності дизайну. Там продумано все: якісна постільна білизна, зручні ліжка, щільні штори і ексклюзивна косметика для ванної. Господарі житла Airbnb Plus намагаються, щоб кожен гість почувався як вдома. Прибудинкова територія так само доглянута (на відміну від звичайного Airbnb - як правило).

Ось вам гарне відео про Airbnb Plus!

Це дійсно крута можливість не просто пожити у місцевого жителя або зняти у нього будинок, а пожити у місцевого жителя з бездоганним смаком!

Сайти для бронювання житла

One Fine Stay - непоганий сервіс для бронювання будинків по всьому світу onefinestay (аналог Airbnb). На сайті зібрана чудова добірка дорого житла по всьому світу.

Ostrovok.ru - аналог Booking, іноді можете порівнювати ціни.

Homeaway - один з найбільших в світі сайтів, де власники нерухомості можуть шукати собі орендарів на короткий термін. По суті - це велика дошка оголошень, де ви, знайшовши те, що вам потрібно, контактуєте безпосередньо з власником і потім йому ж відправляєте гроші за проживання. У всьому іншому ресурс схожий на airbnb.com. На homeaway багато пропозицій по Штатам.

Homelidays.com - Дуже корисний в пошуку будинків і квартир в Іспанії, Франції, Італії. Саме тут можна знайти прекрасні варіанти на Сицилії, у Франції, навколо Барселони, в Португалії. По суті - це, як і попередній сайт, велика дошка оголошень, платите ви також безпосередньо господареві. У кожної квартири або будинку є відгуки і фото, які допомагають отримати повне уявлення про нерухомість.

Tablethotels.com - Ресурс, присвячений бутик-готелям світу. Тут дуже класно прописані описи: вони вдумливі, докладні, образні, дуже грамотні. У сайту прекрасна російськомовна версія! Тут зібрані незвичайні маленькі готелі або ж готелі з цікавими концепціями, що входять до великих готельних ланцюжків світу. Багато із зазначених тут готелів є і на booking.com і на інших системах бронювання, але якщо ви шукаєте щось незвичайне, то має сенс відразу йти сюди. За плату можна вступити в клуб tablethotels і отримувати привілеї в багатьох готелях, які співпрацюють з ресурсом: ранній заїзд, келих шампанського або безкоштовний сніданок.

Quirkyaccom - один з найбільших і зручних онлайн-довідників, в якому можна знайти незвичайні готелі в будь-якій країні. Можна забронювати будиночок на дереві, вибрати для ночівлі замок або навіть печеру. Географія широка - є локації від Італії до Панами і Замбії. Ціни в пошуку можна регулювати під себе, вибираючи один з пунктів: до £ 85, £ 85 - £ 220, більше £ 220.

Great Small Hotels - Сайт покаже більше 3500 світових готелів-бутиків, які збиралися починаючи з 2003-го. Тут можна знайти невеликі готелі в країнах Африки, Азії, Центральної, Південної і Північної Америки, Європи, а до цього на додачу - Тихоокеанських і Карибських островів. На Great Small Hotels можна знайти шикарні номери не дорожче посередніх квартир на Airbnb. З цікавого - номери можна шукати в певному місці, ранжуючи їх за ціною, рейтингом і навіть стилю.

Hip Hotels - сайт з дійсно стильними готелями, в якому зібрані не просто апартаменти в стилі «дорого-багато», а місця, які дійсно надихають. Тут можна вибрати місця для тих, хто захоплюється каякингом, серфінгом або йогою. Забронювати готель безпосередньо на жаль не можна: потрібно списатися з ресепшн через спеціальну форму на Hip Hotels або перейти на сайт локації.

European Best Destinations - прекрасний провідник по всім готелям Європи. В інформації до кожного міста є невелика культурно-історична довідка, місцеві події, заняття і пам'ятки - все основні must. А на десерт - докладний фотозвіт для натхнення. Частина сайту про готелі схожа на Booking.com.

Bio Hotels - А цей сайт особливо сподобається еко-любителям. В меню готелів - тільки органічна їжа, величезна вегетаріанське і веганські меню. Сміття в готелях сортується, а на території навколо готелів обов'язково багато зелені. На bio hotels є тільки європейські країни.

Hotels For Hope - Благодійний сайт з бронювання 300+ тисяч готелів по всьому світу. Коли відбувається он-лайн резервація кімнати готелю, який входить в цю програму, кожні $ 2 йдуть на допомогу різним дитячим фондам. З 2010 року було зібрано близько $ 630. 000.

Bring Fido і Pet Friendly Holidays - Сайти для пошуку готелів AnimalFriendly & Загалом якщо ви відправляєтеся в подорожжю з домашнім улюбленцем - шукайте житло тут, тому що на букінгу ви втомитеся шукати, повірте. У деяких з готелів за вихованця доведеться доплатити окремо - до € 25, але зазвичай плата включена в вартість номера. Крім готелів сайт підбирає і інші місця в місті, де раді вихованцям: ресторани, ігрові майданчики, а разом з ними - заходи, і різні додаткові послуги для дітей і тваринок. Навіть рейтинг закладів на сайті замість зірок вимірюється кісточками. За тим же принципом працює сайт Pet Friendly Holidays, де в списку можна клікнути на країну і вибрати готель для себе і чотириногого друга.

Kinderhotels - Зручний сайт для пошуку готелів, якщо ви подорожуєте з дітьми. Готелі з його каталогу роблять все можливе для класного сімейного відпочинку. У них завжди є театри, кіно, басейни, SPA-центри та різні активності від верхової їзди і гірськолижних експериментів до школи фокусників. Країну на жаль не багато: Австрія, Німеччина, Хорватія, Італія і Португалія. Ще з цікавого: Hotel Sidi Driss - любителям «Зоряних воєн», (Туніс), The Georgian House Hotel - поттеріанцем (Лондон), Список The Telegraph - фанатам Толкієна, Печера Бетмена в Тайвані, Le Pavillon des Lettres - для книжкових хробаків (кімнати в готелі стилізовані під букви алфавіту і письменників чиє прізвище починається на цю букву).

Джерело

2ogoloshenya