Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 39

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/generator.php on line 394

Warning: Division by zero in /sata2/home/users/vkkp/www/www.vk-kp.info/libraries/mavik/thumb/resizetype/abstract.php on line 34

Українець Ярослав Ажнюк створив і реалізував в США унікальний винахід для власників домашніх тварин Petcube.

Пристрій являє собою відеокамеру для спостереження за вихованцями, які залишилися вдома. Нею можна керувати через додаток на мобільному телефоні.

Також прилад дозволяє розмовляти з твариною і грати з нею за допомогою вбудованої лазерної указки, пише "Український інтерес". Ідея гаджета у Ярослава народилася в київській квартирі.

"Пес мого київського колеги Олександра Нескіна вперто не бажав залишатися один: він гавкав, скиглив, гриз м'які меблі. Тоді Саша здогадався використовувати відеокамеру, а потім додав лазерну указку для гри з ним. Олександр Нескін на той момент працював в цифровому агентстві Prodigi зі мною і Андрієм Кленом. Так з'явилася компанія Рetcube Inc. Олександр Нескін став технічним директором, Андрій Клен – креативним, а я – CEO. Прийшли до висновку, що їх винахід повинен бути особливо потрібним в Сполучених Штатах".

Рік по тому стартап залучив $250 тис. краудфандінга. А зовсім недавно – ще мільйон доларів інвестицій.

"Це глобальний проект, метою якого є, фактично, підключення тварин до Інтернету. Маємо кілька продуктів, зокрема, пристрої Petcube Play і Petcube Bites. Petcube Play включає в себе відеокамеру, за допомогою якої можна спостерігати за тваринами. А також вбудовану лазерну указку, якою можна віддалено грати з ними, керуючи нею з телефону. Petcube Bites включає в себе функцію викиду корму. Також у нас існує безкоштовний додаток для мобільних телефонів – свого роду соціальна мережа для любителів домашніх тварин. Наприклад, ваш знайомий може дати вам доступ, і ви можете пограти з чужим котом за допомогою лазерної указки".

"Перший рік намагалися зрозуміти, чи можливо організувати виробництво в Україні, але це виявилося складно і економічно не виправдано. Тому вирішив їхати У США. Зіткнувся із тим, що уклад життя, менталітет, алгоритми поведінки, інтереси людей і так далі дуже несхожі на європейські. Тому я б порадив людям, охочим приїхати сюди в перший раз, бути готовими до нового. До того ж різні штати усередині США часом відрізняються один від одного, як різні країни. Звичайно, мені було не дуже легко на самому початку. Я приїхав в 24 роки будувати бізнес з нуля, нікого тут не знаючи. Перші півтора-два роки я відчував певний дискомфорт".

Джерело

2ogoloshenya