Китай відмовив США в зустрічі міністрів оборони

Китай відхилив прохання Пентагону про зустріч між міністром Ллойдом Остіном і його китайським колегою Лі Шанфу на полях Азійського форуму з питань безпеки в Сінгапурі. При цьому він звинуватив США у нещирості

Про це повідомляє Укрінформ.

"Сполучені Штати прагнуть придушити і стримати Китай усіма можливими засобами та продовжують накладати санкції на китайських посадовців, китайські установи і компанії", - заявив речник посольства Китаю у Вашингтоні Лю Пенгю.

"Чи є щирість і значення будь-якого спілкування за таких обставин?" - додав він.

За словами китайського дипломата, Сполучені Штати "повинні негайно скасувати санкції та вжити практичних заходів для усунення перешкод у двосторонніх відносинах, створення сприятливої атмосфери та умов для діалогу і спілкування".

У Пентагоні своєю чергою заявили: "Вночі китайська сторона повідомила США, що вона відхилила надіслане на початку травня запрошення міністра Остіна зустрітися з міністром національної оборони КНР Лі Шанфу в Сінгапурі цього тижня".

При цьому в американському Міноборони "твердо вірять у важливість підтримки відкритих ліній зв’язку між військовими двох держав як гарантію того, що конкуренція не переросте у відкритий конфлікт".

2ogoloshenya