Бійці РДК та легіону "Свобода Росії" залишаються на території РФ, - ГУР МО

Представники "Російського добровольчого корпусу" та легіону "Свобода Росії" досі перебувають на території Російської Федерації. Їхнє завдання - звільнення Росії від панування путінського режиму.

Про це в ефірі токшоу "Новий відлік" на Суспільному заявив офіційний представник Головного управління розвідки Міноборони України Андрій Юсов, передає Цензор.НЕТ.

"Так, відомо, є представники РДК і легіону "Свобода Росії", є представники руху опору, які насправді розгортаються. Це люди різні за національним походженням, за якимись ідеологічними позиціями і вподобаннями, але це люди, які зневірились в інших способах, окрім як збройної боротьби, в захист своїх конституційних прав. Так, такі люди залишаються на території, яка називається поки що "Російська Федерація", і їхня географія поширюється, і їхня кількість збільшується", — зазначив Юсов.

За його словами, добровольці розглядають своєю задачею звільнення Бєлгородської області та Росії загалом від режиму диктатора Володимира Путіна.

"Їхнє завдання наразі, якщо ми говоримо про Білгородщину, це визволення цих земель від панування режиму Путіна, який для мешканців цих територій, представників різних народів, різних національностей, є очевидно режимом внутрішньої окупації. А якщо ми говоримо про низку народів, які мають вищий рівень певної політичної свідомості, то це навіть не внутрішня окупація, це власне пряма зовнішня окупація — наприклад, якщо ми говоримо про народи Кавказу або Татарстан", — наголосив Юсов.

Він також додав, що назви земель та їхні статуси можуть змінюватися.

"Юридичні і політичні назви територій можуть змінюватися. Територія, яка наразі називається "Російська Федерація" — в неї входять історично різні землі, які в різні етапи по-різному називались. Тому сьогодні назва така. Далі будемо бачити", — підсумував Андрій Юсова.

Нагадаємо, 22 травня бійці "Російського Добровольчого корпусу" провели новий рейд територією Бєлгородської області РФ. Вони знищили прикордонний пункт у Бєлгородській області РФ.

Згодом Легіон "Свобода Росії" та "РДК" заявили про звільнення Козинки на Бєлгородщині. А російська влада почала евакуацію сховища ядерних боєприпасів, яке розташоване у регіоні.

23 травня стало відомо, що бійці Легіону "Свобода Росії" та "РДК" розпочали будівництво фортифікаційних споруд на території КПП "Грайворон" в Бєлгородській області РФ.

В цей же день Міноборони РФ заявило, що нібито розгромило РДК та легіон "Свобода Росії" на Бєлгородщині, вбивши при цьому понад 70 людей, однак сам РДК і легіон "Свобода Росії" заперечують цю інформацію.

2ogoloshenya