Данілов припустив, що події в Бєлгородській області можуть повторитися в інших регіонах РФ

Секретар РНБО Олексій Данілов заявив, що рейди РДК і легіону Свобода Росії можуть повторитися в Брянській, Курській, Воронезькій та інших областях Росії.

В ефірі телемарафону, відповідаючи на запитання, чи варто очікувати подібних подій в інших областях Росії, Данілов сказав до перемоги України «це будуть постійні процеси».

«Брянська, Курська, Воронезька область, інші території не можуть бути в безпеці з урахуванням того, що кількість російських громадян, які категорично проти того режиму, що склався останні 23 роки на території Росії, звісно, вони можуть у будь-якій точці РФ вставати на протести», — сказав Данілов, передає НВ.

Напередодні легіон Свобода Росії заявив, що разом із Російським добровольчим корпусом «повністю звільнив» населений пункт Козинка в Бєлгородській області РФ, а також зайшов у населений пункт Грайворон і приступив до його штурму.

Головне управління розвідки Міноборони України назвало дії Легіону і РДК у Бєлгородській області РФ «створенням смуги безпеки» для захисту українців. Представник ГУР Андрій Юсов підкреслив, що рейд у російському регіоні проводять винятково бійці Легіону і РДК — громадяни РФ.

Радник глави Офісу президента Михайло Подоляк також підтвердив, що Україна не має стосунку до дій РДК і Легіону в Бєлгородській області.

2ogoloshenya