Українка Ілона Чернобай у синьо-жовтій сукні облила себе "кров'ю" на Каннському кінофестивалі (ФОТО, ВІДЕО)

Фітнес-тренер та блогер Ілона Чернобай влаштувала акцію на підтримку України на Каннському кінофестивалі. Дівчину затримали охоронці.

Дівчина вийшла на червону доріжку кіноогляду в сукні у кольорах українського прапора та облила себе червоною фарбою перед сотнею репортерів.

Про це пише Daily Mail.

Акція Ілони - це нагадування про українців, які досі залишаються в окупації і яких можуть вбити просто за прихильність до України. Для того, щоб задум вдався, блогерка пронесла "кров" у декольте. Одразу після перформансу Чорнобай вивела охорона, проте фото та згадки про неї розлетілися французькими ЗМІ.

– На Каннському фестивалі є люди з різних країн - Великобританії, Іспанії, Польщі, Німеччини, Іспанії. Уявіть, що вас можуть прийти та вбити за прапор вашої країни. Українцям уявляти не треба. Вони щогодини наражаються на небезпеку не лише за наявність прапора, а навіть за просту розмову українською мовою. Наше головне завдання – показати, що Україна не відмовляється від своїх територій та людей. Ми знаємо, що на нас чекають у Донецьку, Луганську та Ялті незважаючи на будь-які міфи російської пропаганди, - зазначила Ілона.

Для дівчини тема війни болюча, оскільки вона сама родом із прифронтового Краматорська, який вже двічі з 2014 року був під загрозою окупації росіянами. У соцмережах блогер зізналася, що рада, що її задум удався.

– Я використала свій шанс і цим вчинком нагадала, що відбувається в Україні! Я, на жаль, не можу більше викладати у сторіс усі події, як і багато блогерів, бо Інстаграм зносить усе! І моя сторінка під загрозою видалення! Мене це стосується особисто! Я з Україною у серці. Я зробила те, що мала! Мені тепер заборонено вхід на фестиваль та багато інших заходів, але воно того варте! Пишаюся собою, що я змогла! Хоч було й дуже страшно, - підсумувала українка.

Ілона Чернобай є блогером, фітнес-тренером. Разом із командою віцепрем'єр міністра України Михайла Федорова запустила онлайн-марафон зі схуднення PROJECT X.

2ogoloshenya