Чому американці не ремонтують автомобілі, а одразу купують нові

Автовласники з України більшу частину свого життя проводять у гаражі.

Гараж для чоловіка – це насамперед клуб за інтересами, але, крім цього, такі часті відвідування гаража мають і практичне значення: в Україні заведено ремонтувати машини самостійно.

Ба більше, багато хто намагається вдихнути життя навіть у динозаврів радянського автопрому (і багатьом це справді вдається!

Американці не заморочуються автомобільним ремонтом. Якщо машина постраждала в ДТП, вони просто купують собі нову.

Справа тут зовсім не в тому, що в багатих свої примхи.

Як пише сайт Аutostrike кілька причин, через які американці вважають за краще купувати нову, а не лагодити стару машину:

Це невигідно

Ремонт у Штатах обходиться дорого, заплатити доведеться і за деталі, і за евакуатор, і за послуги майстра, а година роботи автоспеціаліста коштує чимало. США належить до тих країн, де товари коштують дешево, а людська праця влетить клієнту в копієчку.

Пляма на репутації

Якщо автовласник у США звертається в автосервіс після аварії, на його машину ставлять дають документ Salvage. Цей документ говорить про те, що транспорт побував у ДТП і робить його продаж практично неможливим.

До речі, в наших країнах такі машини найчастіше купують в Америці, щоб потім ремонтувати. Але і цей статус може бути різним, тому завжди важлива перевірка за він кодом США.

Дешеві машини

Американцеві із середнім достатком не складе проблем купити нову машину. Навіщо використовувати постраждале авто, і ще витрачати гроші на його відновлення, якщо можна просто купити нове.

У США практично не купують вживані авто після аварій. Купувати битий автомобіль доцільно хіба що для того, щоб використовувати його на військовому полігоні або в шоу, де величезна машина розчавлює легковики.

Вигода від страхових компаній

Після аварії американці віддають биту машину страховій компанії і отримують значну компенсацію. Було б дивно не скористатися такою вигідною пропозицією.

А куди ж жителі США дівають старі машини? Ні, у місцевих жителів немає цвинтаря битих автомобілів, транспорт, що побував у ДТП, йде з молотка – існує маса різних аукціонів з продажу битих авто зі Сполучених Штатів.

Примітно, що лоти довго не затримуються – за кордоном завжди знаходяться покупці, готові вкластися в ремонт вживаного американського залізного коня.

2ogoloshenya