Вчені знайшли місце біблійного Армагеддону: воно насправді існує

У Новому Заповіті це поселення називають місцем останньої битви між добром і злом.

Вчені заявляють, що стародавнє місто Мегіддо на півночі Ізраїлю є біблійним місцем Армагеддону, де відбудеться останнє битва добра і зла.

Про це повідомляє IFLScience, передає ТСН.

Вважається, що стародавнє місто Мегіддо, яке нині є місцем археологічних розкопок на півночі Ізраїлю, було заселене близько шести тисячоліть, приблизно з 7000 року до н.е.

У Новому Заповіті це поселення називають місцем останньої битви між добром і злом.

Згідно з Книгою Одкровення, остатоння битва має відбутися, коли "демонічні духи" скличуть "царів усього світу, щоб зібрати їх на битву у великий день Бога Вседержителя на місці, яке по-єврейськи називається Гармагедон".

Назва згодом трансформувалася на Армагеддон. Але більшість науковців вважають, що вона походить від словосполучення "Гар Мегіддо", що означає "гора Мегіддо".

армагедон

Серед епічних битв, що відбулися в Мегіддо, була відома війна між єгипетською армією фараона Тутмоса III і ханаанською коаліцією племен в 15 столітті до нашої ери, в результаті якої Єгипет захопив контроль над великою частиною східного Середземномор’я.

Біля Мегіддо, майже через тисячоліття, під час іншої війни, фараон Нехо II завоював Юдейське королівство. А вже в Новітню епоху, наприкінці Першої світової війни, 1918 року, країни Антанти розгромили Османську армію.

Початкові розкопки в Тель-Мегіддо проводилися між 1925 і 1929 роками, виявивши неймовірну послідовність цивілізацій, що тягнеться аж до кінця кам’яного віку.

Сьогодні Національний парк Мегіддо, до складу якого входить археологічна пам'ятка, є об'єктом Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО і популярним туристичним напрямком.

2ogoloshenya