У Німеччині раптово заявили, що їм дуже соромно перед Україною

Віце-канцлер і міністр економіки Німеччини Роберт Хабек усвідомив помилку, яку його країна зробила щодо України.

Віце-канцлер і міністр економіки Німеччини Роберт Хабек вибачився за затримку у поставках зброї до України і визнав свою провину. Він відзначив, що йому дуже соромно через цю ситуацію. Про це Хабек сказав під час зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, передає Главред.

Як зазначив Хабек, він пригадує зустріч з українським гарантом, яка відбулася у 2021 році. На тій зустрічі Зеленський попереджав, що збільшення кількості російських військ біля кордонів України може призвести до повномасштабної війни.

"Ви пояснили мені, а також іншим членам кабінету, що загроза війни була реальною. У той час ми розпочали в Німеччині дебати про те, що маємо підтримати Україну ще й зброєю. Тоді Німеччина не могла чи не хотіла цього робити. Ми змінили нашу позицію, але це забрало занадто багато часу і було занадто пізно. Я знаю це. Я думаю, не всі німецькі політики сказали б те саме, але мені дуже соромно", - сказав віце-канцлер Німеччини.

За словами Хабека, частиною його роботи у 2022 році було надання Україні допомоги зброєю "якнайшвидше і в максимальній кількості". Окрім його міністерства, за питання постачання зброї відповідають оборонне відомство ФРН і МЗС.

2ogoloshenya