У Китаї прокоментували ордер МКС на арешт Путіна: закликають зайняти "справедливу позицію"

Міністерство закордонних справ Китаю закликало Міжнародний кримінальний суд зайняти "справедливу позицію", коментуючи ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна.

Про це пише індійська англомовна щоденна газета The Economic Times.

"Суд повинен дотримуватися об’єктивної та неупередженої позиції та поважати імунітет глав держав від юрисдикції згідно з міжнародним правом”, — заявив речник міністерства закордонних справ Ван Веньбінь на регулярному брифінгу.

Ван також закликав суд “уникати політизації та подвійних стандартів”, підкресливши, що “вирішення українського конфлікту залишається за “діалогом і переговорами”.

Видання нагадує, що Китай не підписав Римський статут — договір ООН, який регулює діяльність суду.

Як повіцдомлялося раніше, у понеділок, 20 березня, Сі прилетить до Москви, де проведе переговори з Путіним і підпише двосторонні документи, нагадує The Economic Times. У середу лідер КНР планує повернутися до Пекіна.

"Обидві сторони будуть реалізовувати справжню багатовекторність, просувати демократію в міжнародних відносинах, будувати багатополярний світ, покращувати глобальне управління і сприяти світовому розвитку і прогресу", — сказав Ван на брифінгу в понеділок.

За інформацією росЗМІ, літак з лідером Китаю приземлився в аеропорту Внуково. Зустріч з Путіним запланована на 15 годину.

2ogoloshenya