Путін про війну з Україною: росія відкрита до політико-дипломатичного врегулювання з урахуванням геополітичних реалій, що склалися

Президент РФ Володимир Путін в черговий раз заявив про готовність до "політико-дипломатичного врегулювання" із урахуванням "геополітичних реалій, що склалися" стосовно війни в Україні.

Про це йдеться в статті Путіна, яка опублікована у китайському виданні "Женьмінь Жибао" напередодні візиту лідера Китаю Сі Цзіньпіна до Росії, повідомляє УП.

"Росія відкрита до політико-дипломатичного врегулювання української кризи. Однак ще у квітні 2022 року мирні переговори були припинені аж ніяк не нами. Майбутнє мирного процесу залежить виключно від готовності до серйозної розмови з урахуванням геополітичних реалій, що склалися.

На жаль, ультимативні вимоги на адресу Росії свідчать лише про відірваність від таких реалій і незацікавленість у пошуку виходу з ситуації, що склалася", - заявив Путін

Президент РФ також подякував Китаю за "виважену лінію КНР у зв'язку з подіями, що відбуваються в Україні, за розуміння їхньої передісторії та справжніх причин". Він також привітав готовність Китаю "зіграти конструктивну роль" у врегулюванні війни.

У статті Путін запевняє, що Росія поважає статут ООН і міжнародне право.

"Як і китайські друзі, ми виступаємо за неухильне дотримання статуту ООН, повагу норм міжнародного права, зокрема гуманітарного. Прихильні принципу неподільності безпеки, який грубо порушується блоком НАТО. Глибоко стурбовані безвідповідальними і просто небезпечними діями, здатними підірвати глобальну ядерну безпеку. Не сприймаємо нелегітимні односторонні санкції, які мають бути скасовані", - зазначив президент країни-агресора.

2ogoloshenya