Meta скорочує ще 10 000 співробітників, закриває 5000 незаповнених вакансій. Індустрія скоротила 95 000 за кілька місяців

Марк Цукерберг повідомив, що компанія Meta проводить нові скорочення. Тепер мова йде про ще 10 000 співробітників, з якими компанія попрощається найближчим часом.

Другий раунд скорочень поки не часта практика для технологічного ринку, але за останні кілька місяців tech-сектор скоротив 95 000 людей, за останній рік — більше 300 000, пише ain.ua

Рік ефективності у Meta

За словами Цукерберга, у 2023 році компанія Meta та всі її підрозділи мають показати максимальну ефективність.

«В наступні кілька місяців ми закриваємо та скасуємо всі проекти з меншою пріоритетністю, зменшимо найм та сфокусуємось на основному бізнесі», — написав керівник та засновник компанії своїм співробітникам.

Раніше компанія вже повідомляла, що звільнить 11 000 людей або ж 13% штату. Новий раунд — це 10 000 співробітників. На момент підготовки матеріалу Meta провела найбільші скорочення у індустрії, жодна інша компанія не звільняла так багато людей.

Більше того, 5000 позицій під які були відкриті вакансії, але на них ще не взяли людей — скорочуються.

На Цукерберга давлять акціонери, які вимагають кращих фінансових результатів та скорочення видатків. Останні кілька років компанія активно зростала та інвестувала кошти в тому числі у віртуальну реальність, в яку вірить особисто Цукерберг. Зокрема, видатки підрозділу Reality Labs склали більше $13,7 млрд у 2022 році.

За рахунок скорочень компанія планує скоротити значну частину своїх видатків, вклавшись у $86-$92 млрд у 2023 році: до скорочень ця цифра була суттєво вищою.

2ogoloshenya