«Пряме втручання». Премʼєр Грузії розкритикував Зеленського та інших українських політиків за підтримку протестувальників

Прем'єр-міністр Грузії Іраклій Гарібашвілі вважає заклики українських політиків до змін у його країні втручанням у справи держави, заявив він в ефірі каналу Imedi.

«Ви згадали звернення Зеленського. Коли людина, яка воює, виходить і реагує на деструктивну акцію, яку проводять кілька тисяч людей тут, у Грузії, це є прямим доказом того, що ця людина причетна, мотивована, щоб тут щось відбувалося. Вийшов Кличко, вийшов Фейгін і якісь невідомі особи, українські політики, Арахамія і якісь недолугі невдахи, які кажуть, що потрібні зміни, переворот, тобто пряме втручання [в політику країни]», — сказав Гарібашвілі, передає НВ.

 

При цьому він зазначив, що в Україні наразі складна ситуація й очікується ескалація.

«За нашою інформацією, Україна готує контратаки, ймовірно, будуть дуже важкі бої в Донецькій області в цілому, а після падіння Бахмута ситуація, ймовірно, стане ще складнішою», — висловився очільник грузинського уряду.

Політик додав, що бажає Україні миру і об'єднання країни.

«Але спочатку подбайте про себе і країну, а ми будемо дбати про нашу країну. Я хочу сказати це всім», — висловився Гарібашвілі.

Десятки тисяч громадян Грузії з 7 березня кілька днів протестували через те, що парламент країни підтримав у першому читанні законопроєкт про іноагентів, який фактично є аналогом закону, раніше ухваленого в РФ.

Ввечері 8 березня президент України Володимир Зеленський звернувся до учасників протестів, зазначивши, що немає такого українця, який не бажав би Грузії успіху, а також демократичного та європейського майбутнього.

2ogoloshenya