Зайшов у готельний бар в формі ЗСУ. У Німеччині охоронець готелю побив українського військового

У німецькому місті Франкфурт охоронець готелю, кавказець за походженням, сильно побив українського військовослужбовця, який приїхав у Німеччину на реабілітацію після поранення і зайшов у готельний бар в формі ЗСУ.

Про це повідомляє видання Новинарня, посилаючись на коментар генерального консула України Вадима Костюка.

Дипломат розповів, що український військовий потрапив до шпиталю із поламаною щелепою та струсом мозку. Він потребує операції.

За словами Костюка, консульство надасть потерпілому необхідну юридичну та іншу допомогу.

«За нашою інформацією, у п’ятницю ввечері наш військовий зайшов в уніформі у бар готелю. Після кількох зауважень з боку персоналу та охорони готелю щодо невідповідності його дрескоду, відбулася мовна перепалка, а потім бійка після спроби з боку охорони (представник народів Кавказу) вивести нашого бійця. Внаслідок інциденту в нашого громадянина — перелом щелепи та струс мозку. Поліцією зафіксований цей факт», — розповів генконсул.

За його словами, більш детальну інформацію поліція зможе надати 13 березня.

«Зранку у понеділок консульство допоможе нашому громадянину з перекладом при підготовці до операції на щелепі, яка планується на вівторок. Наступним кроком допоможемо з поданням заяви у поліцію та пошуком адвоката», — додав Костюк.

Крім того, у дипмісії сказали, що спробують отримати в поліції відеозаписи з бару, де стався інцидент.

Наразі консульство з’ясовує всі норми законодавства двох країн щодо носіння військової форми одягу українськими військовослужбовцями за кордоном та відвідання в ній подібних закладів.

За попередньою інформацією генконсула, в Німеччині для носіння військової форми поза службою необхідно отримати спеціальний дозвіл. Для іноземців вона дозволяється під час спільних навчань, проходження стажувань та в інших випадках, передбачених окремою двосторонньою угодою. Україна таку угоду не укладала.

У Facebook-групі Українці у Франкфурті-на-Майні зазначається, що конфлікт стався в готелі Roomers, а нападником виявився 23-річний чеченець.

Крім того, українці, які там проживають, зазначили, що серед травм українського військового — зламаний ніс, пошкодження зубів та чисельні гематоми.

2ogoloshenya