У ГУР не бачать ознак того, що Китай передає Росії озброєння

Головне управління розвідки Міноборони не бачить ознак, які свідчили б про те, що Китай передає Росії озброєння. Наразі, єдиною країною, яка передає зброю Росії є Іран.

Про це в інтерв'ю Голосу Америки розповів голова Головного управління розвідки Міноборони Кирило Буданов, передає Цензор.НЕТ.

"Я не поділяю таку думку. Станом на зараз не думаю, що Китай погодиться на передачу озброєнь Росії. Я не бачу жодних ознак, які свідчать про те, що навіть оговорюються такі речі", — сказав він.

Буданов додав, що він є керівником розвідки й спирається "не на думку окремих людей, попри всю мою пошану до них, а лише на факти".

"Фактів таких я не бачу", — підкреслив він.

Відповідаючи на питання, звідки Росія ще може брати запаси для продовження війни в Україні, голова ГУР відповів, що фактично майже єдиною країною, яка насправді передає більш-менш серйозні озброєння, є Іран.

"Якщо вас цікавлять інші країни, як я розумію з вашого питання, фактично майже єдиною країною, яка насправді передає більш-менш серйозні озброєння, є Іран. Це теж нічого нового я вам не скажу", - заявив Буданов.

"Була інформація: щось там йшло з Північної Кореї, але у нас немає тому підтвердження. І жодного немає випадку, коли ми б зафіксували, що якесь озброєння, яке прийшло з Північної Кореї, ось воно тут було використано. Можливо, ще ми цього просто не бачили або воно йде на якісь інші, як то кажуть, потреби", — розповів Буданов.

Він також підкреслив, що наразі у Росії значні проблеми в тому, щоб замовити у якихось країн озброєння.

"Сербія, на яку так всі в Росії сподівалися, відмовила в передачах озброєнь. Є певні намагання купити через треті країни – більш-менш масштабно ввезти озброєння. Зараз пробують з Мʼянмою. Що з цього вийде, побачимо з часом. Але по факту Росія в питанні озброєнь обмежена, скажімо так, Іраном. Станом на зараз", — сказав голова української розвідки.

2ogoloshenya