Результат пошуку зображень за запитом "удивленная корова"

У Болгарії вагітну корову «засудили до смерті» після того, як вона випадково забрела за кордон ЄС і потрапила до Сербії.

Корова Пєнка, яка має народити за три місяці, паслася в районі болгарського села Копиловці. Через деякий час вона добрела до болгарсько-сербського кордону і забрела на територію країни, яка не входить до ЄС.

Корову пізніше повернули її власнику, а сербський ветеринар підтвердив: стан здоров’я тварини – відмінний.

Однак болгарські чиновники невблаганні і наполягають, що корову потрібно усипити через суворі правила ЄС. Згідно з ними, корови мають перетинати кордон ЄС з документами, які підтверджують, що вони здорові, Пєнка ж перетнула кордон незаконно.

Власник корови обурений таким рішенням. Він каже, що прикордонники мали б зупинити тварину, оскільки не помітити, як вона переходить кордон, було важко.

Долею Пєнки перейнялися і в Європарламенті. Євродепутат Джон Флек написав прем’єру Болгарії Бойко Борисову і президенту ЄП Антоніо Таяні, щоб привернути їх увагу до ситуації.

«Певно, що це той випадок, коли прагматизм має превалювати над строгим прочитанням правил», – вважає він.

Активісти також створили петицію на сайті Change.org і вимагають врятувати Пєнку. На час написання новини петицію підписали майже 8700 людей.

Джерело          

2ogoloshenya