CNN отримали звіт ГУР про тактику найманців ПВК Вагнера в Україні

У розпорядженні журналістів опинився звіт Головного управління розвідки Міністерства оборони щодо тактики ведення бойових дій російської ПВК Вагнера в Україні.

Як повідомляє CNN, згідно з доповіддю від грудня 2022 року, на відміну від мобілізованих солдатів, підрозділи російських найманців, що діють в районі Бахмута, становлять «унікальну загрозу на близькій відстані», навіть якщо несуть «надзвичайні втрати», передає НВ.

Причиною цього у ГУР називають те, що смерті вагнерівців ні для кремлівського режиму, ні для суспільства в РФ жодного значення не мають.

Крім того, у них немає можливості відступити без наказу командування, а за спробу здатися у полон українським військовим на бойовиків чекає жорстока розплата.

Згідно з перехопленням телефонної розмови одного з найманців, такі дії сприймаються як зрада, за якою може слідувати страта або інше покарання, у тому числі кастрація.

Штурмові підрозділи російської ПВК складаються з мобільних груп чисельністю близько десяти і менше осіб, що використовують в якості озброєння автомати, протитанкові гранатомети та дрони, які у доповіді української розвідки зазначені як «ключовий елемент» їхньої тактики.

Перша хвиля вагнерівців у разі атаки складається із засуджених, втрати яких становлять до 80% особового складу, а вже за ними йдуть досвідчені найманці з тепловізорами та приладами нічного бачення.

Якщо штурмовикам вдається зайняти позицію, вони намагаються окопатися, незважаючи на свою вразливість через відкриту місцевість, викликаючи для прикриття артилерійську підтримку.

Водночас у ГУР відзначають відсутність налагодженої координації між ПВК та російськими військовими, що знижує потенціал найманців.

Незважаючи на все це, в доповіді вказано, що тактика вагнерівців є «єдиною ефективною для погано навчених мобілізованих, які становлять більшість російських сухопутних військ», у зв’язку з чим висловлюється припущення, що ЗС РФ, можливо, спробує якимось чином перейняти її собі, що стало б значною зміною їхньої традиційної опори на великі механізовані підрозділи.

2ogoloshenya