Лімфатична система – одна з найскладніших і хитро влаштованих систем людини. Це система виведення отрут з організму, особливо бактеріальних та грибково-паразитарних отрут найпростіших. Фактично від цієї системи залежить імунітет людини, а імунітет — це Життя! З лімфатичною системою ми поводимося найнепотрібнішим чином — а з нею треба поводитися лише «на Ви»!

Лімфатична система складається з лімфатичних вузлів, лімфатичних судин, капілярів та міжклітинної рідини. Вона йде «знизу вгору» і ніколи у зворотному порядку! Тобто з кінчиків пальців — і до грудної лімфатичної протоки. Лімфа у вигляді міжклітинної рідини, подібно до води в струмках, омиває кожну клітину нашого організму, потім по лімфатичних судинах-річках потрапляє в лімфатичні вузли. Виходячи з лімфовузлів і зливаючись між собою, лімфатичні судини формують головні лімфатичні протоки, у тому числі лімфа знову потрапляє у кровоносне русло. У крові та печінці завершуються процеси знешкодження, розпочаті у лімфатичних вузлах.

Ключове місце у лімфатичній системі займають саме вузли. Лімфовузли – це очисні споруди всього організму. У нашому організмі щодня природним шляхом відмирає близько 1 мільярда клітин, одночасно імунною системою знищуються віруси та бактерії, а з їжею, повітрям та водою проникають непотрібні токсичні речовини. Все це частково знешкоджується у лімфовузлах. На виході із вузлів лімфу з’являється вже очищеною.
У лімфовузлах виробляються лімфоцити та антитіла, що захищають організм від інфекцій.

Лімфовузли сприяють рівномірному просуванню лімфи по судинах, полегшуючи надходження до тканин внутрішніх органів поживних речовин, необхідних для життєдіяльності клітин.

Інакше висловлюючись, лімфатична система відповідає за транспорт і чистоту внутрішнього середовища організму.

Неважко уявити, що відбувається, коли ця очисна система виходить з ладу. Усі відходи життєдіяльності клітин прямують через додаткові шляхи, наприклад, шкірні покриви. В результаті, може з’явитися вугровий висип, погіршитися колір обличчя та загальний стан шкіри. Почервоніння, що раптово з’являються на шкірі, і пігментні плями теж можуть бути наслідками збоїв у роботі лімфатичної системи.

При порушенні функцій лімфатичної системи до 83% шкідливих речовин накопичується у міжклітинному просторі та у результаті формується забруднення лімфатичного русла – лімфотоксикоз. При цьому підвищується навантаження на всі органи виведення та детоксикації: печінку, кишечник, нирки. Виходить, що чистота внутрішнього середовища нашого організму безпосередньо пов’язана із мережею лімфатичних судин.

Щоб усі ці токсичні фактори не пошкоджували клітини, необхідний постійний відтік міжклітинної рідини або дренаж. Як же допомогти лімфатичній системі впоратися зі все наростаючим потоком речовин, які отруюють наш організм?

Пункти очищення лімфи

Лімфатична система – єдина система, крім нирок та ШКТ, яка має викид через слизові оболонки назовні!

Це унікальне явище, тому що через шкіру ми нічого викинути не можемо! Викид отрут може бути тільки через слизові оболонки, тому що вони не мають твердого мертвого захисного бар’єру епідермісу.
Отже, перший плацдарм лімфатичної евакуації – перше місце висадки трупів бактерій назовні – піхву (у жінок) та уретру (у чоловіків)!

Як тільки в організм щось потрапило — відразу це «щось» тут і виявляється: починається некомфортний стан унизу, біль, різь та ін.

Це означає, що щось уже потрапило, вірніше, не щось, а хтось (живий і розвивається!) — грибок бактерія, вірус, паразити, найпростіші тощо! А ми зазвичай «боремося» щосили з виділеннями звідти… Але боротися треба з паразитами — з бактеріями, вірусами, грибками, з різною інфекцією! Однак наша медицина має головну проблему — щоб не було жодних виділень, кашлю, нежиті! І ось ви одну супер-таблеточку вставите у піхву — і виділень немає, але куди вони подінуться від однієї таблетки — кілометри грибкових колоній, які живуть у всіх тканинах, печінці, нирках, кишечнику… Більше того, таблеточка може бути такої сили , Що коли всмокчеться, так «шарахне», що і печінку прощавай!

Як правило, виходить непогано: три дні виділень немає – а потім починаються знову (молочниця, наприклад). А що таке молочниця, що таке виділення при молочниці? – Це «трупики» грибка, які були знищені нашим організмом за допомогою лейкоцитів!

Тож не з «трупиками» треба боротися, а з живими грибками! І боротися можна лише одним способом – піднімаючи імунітет. Тому що іншими методами нічого не вийде: все живе в організмі не вб’єш.

Другий плацдарм висадки – кишечник, через нього виділяється величезна кількість отрут! Лімфовузлів, відкритих всередину кишківника, тисячі – ось вони і виділяють все це!

Третій плацдарм – це потові залози, особливо в пахвових западинах. Людина просто повинна потіти – всі отрути (гормони, токсичні отрути) організм виводить через шкіру.

А що ми робимо, щоб вони ніколи не виводилися? Правильно, розрекламований 24-годинний дезодорант! І всі проблеми з згодом вирішені: хоч лякай вас, хоч катай на гірках — а потовиділення більше не буде! А куди підуть отрути? Найближче місце — до молочної залози!

А звідси і мастопатія, забруднення лімфатичного басейну: лімфа гнала все назовні – а ви збризкали (помазали), і тепер ви безстрашний, ніколи не потіє (зате потенційно хворий) Джеймс Бонд!

Ніколи не користуйтесь 24-годинним дезодорантом! Тільки 6-годинним, а потім дайте можливість організму потіти і все змивайте! На жаль, хімічні речовини, що бризнуті на шкіру, звужують судини за заданою програмою – на 12 – 24 – 48 годин. А зараз з’явилися супер-дезодоранти – 7-денні Потім у вас просто заблокується механізм роботи потових залоз і взагалі кінець.

Все дуже просто: ось колінний суглоб — дві кістки з гладкою опорною поверхнею, а навколо них — суглобова сумка (капсула). Деякі набрякають суглоби… здавалося б, чому тут набрякати?

А виявляється, позаду цього суглоба – величезний лімфовузол, і якщо він затромбований (бактеріями, наприклад, бета-гемолітичним стрептококом), який живе в крові, то тут і вийде артрит (ревматоїдний, інфекційно-алергічний, поліартрит – якщо багато суглобів уражено).

Може піднятися температура, але запитайте: для чого вона? Та щоби боротися з бактеріями!

Або з’являється набряк. Чому? А лімфовузол не пропускає рідину. Що ми робимо зазвичай: гріємо, мазями-грязями мажем, гормони, розтирання – і думаєте, допоможе?

Та ніколи! – тому що, перш за все, треба чистити лімфу! Але спочатку треба визначити, хто там живе.

Поки ми не дізнаємося про це, ні суглоби, ні шкіру, ні нирки вилікувати не вдасться! Для порятунку від різних «мешканців» потрібні різні ліки: припустимо, там живе грибок, а нам призначають курс антибіотиків, а вони проти грибка абсолютно не працюють і навіть його підгодовують! І виникає найпотужніший грибковий артрит, вилікувати який дуже складно! А після нього починається і хвороба Бехтерєва (коли в людини раптово покрутить усі суглоби), і все, що хочете.

Четвертий плацдарм – ніс, через нього виводиться основна кількість повітряно-крапельної інфекції. Аденоїди вирізали – убили свій захисний рубіж!

П’ятий плацдарм – мигдалики. Постійно розпухали, заважали – відрізали та поховали ще один захисний рубіж!
Шостий плацдарм — горло — це ларингіти.

Сьомий плацдарм – трахея – розвиток трахеїтів.

Восьмий плацдарм – бронхи – розвиток бронхітів.

Дев’ятий плацдарм – легені – розвиток пневмонії.

Все, захисних бар’єрів більше немає … Людині можна заблокувати або відрізати все, ось тільки чим вона потім виділятиме отрути – абсолютно незрозуміло!

Більшість людей, у яких видалили мигдалики, розвивається хронічний ларингіт, хронічний фарингіт, елементи бронхіту. І якщо паразити, лямблії та віруси, у нього залишилися — це буде протікати з ще більш важкими наслідками.

Що таке пневмонія? – Це тромбування лімфатичних вузлів, що перешкоджає виходу рідини.

Що таке нейродерміт, псоріаз? – Це повна непрохідність лімфовузлів через грибкову патологію, це грибок, який все там зацементував, тому шкіра відкриває «пожежні вікна» на згинальних поверхнях (у дитини – попка, щічки, животик: в зонах скупчення лімфовузлів).

Лімфа в порядку – дякую зарядці!

Щоб очистити лімфу, потрібно цілеспрямовано впливати як на лімфатичну систему, а й у роботу печінки і кишечника.

Наш кишківник огортає дуже багата лімфатична мережа. Через неї проходить транспорт усіх жирів, жиророзчинних речовин та здійснюється виведення шлаків. У печінці активно протікає процес знешкодження речовин, які принесли лімфою.

При неправильній роботі кишечника та печінки інтоксикація організму може наростати. Внаслідок цього, лімфатичні вузли можуть не справлятися з наростаючим потоком і виходити з ладу. При цьому в тих ділянках організму, які «обслуговуються» цими лімфатичними вузлами, утворюватимуться застої лімфи, що супроводжуються набряклістю.

1955 року німецький лікар Г.Г. Рекевег сформулював теорію зашлакованості організму людини. Суть її у тому, що хвороба — це прояв реакції організму вплив різних токсинів.

Чому у тих, хто приділяє увагу зарядці, зазвичай з лімфосистемою все гаразд? У людини немає окремого серця для лімфосистеми, але як створюється потік лімфи, що рухається? Ось лімфатична судина, а навколо неї – м’язи. М’яз скорочується – лімфа проштовхується, а назад її не пропускають клапани в лімфо-судинах. Але якщо м’яз навколо судини не працює, звідки взятися руху лімфи?

Правила, які потрібно знати

По-перше, ніколи не дозволяйте лімфатичній системі забиватися токсинами, тому що згодом вона настільки зашлакується, що відновити її буде дуже важко. Якщо ситуація вийде з-під вашого контролю, зверніться до знаючого фахівця.

По-друге, завжди стежте за станом тонкого та товстого кишечника, за їх повним та регулярним спорожненням. Для цього суворо дотримуйтесь режиму живлення. Корисно також масажувати центральну область долонь рук, де розташовано багато біологічно активних точок, пов’язаних із органами черевної порожнини. Під час спорожнення корисно масажувати весь кишечник.

По-третє, регулярно, не рідше за два рази на рік, проводите сеанси лімфадренажного масажу — самостійно або, по можливості, у досвідчених фахівців. Якщо такої можливості не надається, регулярно під час відвідування лазні або при прийомі гарячої ванни жорсткою щіткою або мочалкою по 10 – 15 разів з зусиллям проводьте по тілу по ходу лімфатичної системи: на кінцівках, в тазовій, черевній та грудній областях – знизу вгору та зовні всередину; на голові та шиї – зверху вниз і ззаду вперед. При самомасажі можна застосовувати спеціальні масажні креми, втираючи їх у шкіру руками круговими рухами.

По-четверте, періодично контролюйте свою вагу. При появі надмірної ваги необхідно звернути увагу на роботу печінки і жовчного міхура, тонкого і товстого кишечника, обов’язково активізувати фізичні рухи для посилення руху лімфи з токсинами, що застоялася, збалансувати прийом їжі і витрачання отриманої енергії, не допускати переїдання. Пам’ятайте, що поява надмірної ваги – це правильна ознака старіння організму.

Чого не можна робити

Лімфосистему не можна гріти, забудьте про кварц на все життя!

На лімфосистему не можна класти ніяких компресів, під час масажу лімфовузли обходьте стороною: там живуть лейкоцити, і якщо ви притиснете їх, пройдете проти ходу потоку — ви їх просто знищите…

Якщо ви пошкодите лімфовузол під коліном – воно все життя набрякатиме! Є таке захворювання, як слоновість – лімфа тече зсередини, всі зовнішні процедури нічим не допоможуть! Лімфу можна почистити зсередини, але змусити її рухатися можуть лише активні рухи, скорочення м’язів – гімнастика.

Щоб лімфа не застоювалася

Відчуваєте, що втомилися, сидячи на роботі, отже, застояла лімфа! Хтось хоч трохи рухає руками-ногами (прихована гімнастика для тіла) — у того м’язи скорочуються і з’являється рух лімфи.

А щоб не було геморою — «підскочіть» разів 30 — 50 на сідничних м’язах: це лімфатичний масаж колектором малого таза. А не буде такого масажу — буде простатит, аденома.

Секс – це теж ритмічний і впорядкований рух, і якщо він активний, то відбувається відпрацювання лімфатичної системи, рясне потовиділення.

Народні методи чищення лімфосистеми

Проводьте таку очистку регулярно: спочатку раз на три місяці, потім раз на півроку, а потім раз на рік. Найкращий ефект досягається навесні. Особливо корисно очистити лімфу перед епідемією грипу.

Для профілактики корисно періодично пити чай, виготовлений з яблучного оцту. Для цього розведіть 1 – 2 ч. л. яблучного оцту в 1 склянці теплої води, додайте трохи меду і пийте по 2 – 3 склянки на день.

Для очищення лімфи жменю фіолетових квіток реп’яха заваріть в 1 л окропу, остудіть і пийте як чай протягом місяця. При першому прийомі з’їжте 3 – 4 сирі корені лопуха і 1 корінь селери середніх розмірів. Очищенню лімфи сприяє також прийом відвару перегородок волоських горіхів. 1 ч. л. перегородок волоського горіха залити 1 склянкою окропу. Кип’ятити 10 хвилин, настояти годину, процідити та пити по 1 ст. л. 3 рази на день.

100 г волоських горіхів пропустити через м’ясорубку, змішати зі 100 г меду. Суміш наполягти 2 тижні у темному прохолодному місці та пити по 2 ч. л. 3 рази на день до їди. І так – 40 днів.

Гілки ялиці – 1 кг (змелених на порошок), малина лісова, коріння (осінньо-весняні) – 0,5 кг (порошок). Змішати. Потім скласти шарами у скляний посуд із медом. На 1,5 кг суміші треба 0,5 кг меду та 200 мл кип’яченої води. Настояти добу, потім тримати на водяній бані 8 годин, ще настояти 2 доби. Сік злити. Дуже ароматний, найсмачніший напій.

Пити дітям до 14 років – по 1 ч. л., 5 разів на день перед їжею. Дорослим – по 1 ст. л. 5 разів перед їжею.

Вживати курсами по 12 днів: 12 днів п’ємо – 10 днів відпочиваємо і т.д.

Зріжте 1 кг відростків хвойних дерев (ялинки, сосни, ялиці, кедра або модрини) і накопайте 0,5 кг коренів малини. Промийте, просушіть, подрібніть, перемішайте і складіть у банку, додавши 0,5 кг меду Складайте шарами: шар рослинної суміші та шар меду. Все це залийте гарячою водою та дайте настоятися добу. Потім 8:00 томіть цю суміш на водяній бані на слабкому вогні і дайте знову настоятися дві доби. Приймати слід за 1 ст. л. (Дітям – по 1 ч. Л)

2ogoloshenya