Якщо ви помітили, що ваш смартфон став все частіше гальмувати, то є кілька простих способів це виправити. Підходять вони як для Android-смартфонів, так і айфонів.
Найчастіше "підвисання" будь-якого смартфона можна усунути досить просто. Наприклад, за допомогою очищення кеша або при відключенні анімації інтерфейсу та інших ефектів.

Про це та інші методи – читайте нижче.

Перезавантажте пристрій
Найбанальніший, але, часом, найдієвіший спосіб "оживити" гаджет, що зависає.
Цей процес дієвий тим, що після перезавантаження перезапускаються всі системні процеси, видаляються тимчасові файли та закриваються фонові програми, які робили роботу смартфона більш повільною.
Оновіть ПЗ
Оновлення програмного забезпечення – важливий процес, який дозволяє виправити різні помилки, що виникли в минулих версіях операційної системи. Те ж саме стосується різних програм.
За замовчуванням як Android-смартфони, так і iPhone самі перевіряють наявність актуальних оновлень і пропонують встановити їх по доступності. Щоб переконатись, в налаштуваннях зайдіть в "Загальні" → "Оновлення системи" (iOS) або "Система" → "Оновлення системи" на Android.
Вручну очистіть кеш
Це все займає іноді дуже багато системної пам'яті. В результаті ваш гаджет може і, швидше за все, буде "підвисати".
Для очищення даних на Android перейдіть в "Налаштування" → "Сховище" → "Звільнити місце" і підтвердіть дію. На айфонах функції як такої немає, кеш очищається самостійно при перезавантаженні пристрою.
Видаліть непотрібні програми та їх дані
Всякі програми-ліхтарики, очищувачі пам'яті та деінсталятори – від них краще позбутися. Це очистить пам'ять пристрою і дозволить йому працювати спритніше. Крім того, з часом в застосунках накопичуються дані, і вони можуть займати непристойно багато місця.
Для їх видалення перейдіть в "Налаштування" → "Сховище" → "Інші програми" в Android або "Налаштування" → "Загальні" → "Сховище" на iOS.

Далі пройдіться по програмах, які займають найбільше простору, і клацнути на "Стерти дані".
Вимкніть анімації та інші ефекти
Якщо ви любите дивитися, як іконки "вилітають" на робочий стіл, або на анімацію переходу, будьте готові до того, що процесор буде значно перегріватися. Також вони позначаються на автономності пристрою: смартфон в результаті розряджається швидше.
Вихід тут один: вимкніть всі додаткові елементи, залишивши тільки найнеобхідніші. Таким чином, смартфон буде працювати швидше і без провисань.
Зберігайте дані на карті пам'яті
Як правило, автоматично всі застосунки зберігаються у внутрішній пам'яті смартфона, оскільки вона володіє більш високою швидкістю запису. Але ви можете перенести програми на SD-карту, щоб значно підвищити продуктивність.
Для цього перейдіть в "Налаштування" → "Програми", відкрийте потрібну програму і скористайтеся кнопкою "Перемістити". Для iPhone, само собою, це не актуально.
Скиньте телефон до заводських налаштувань
Це потрібно робити в самому крайньому випадку, якщо нічого вище не допомогло. Скинувши телефон до заводських налаштувань, всі дані, які були збережені в пам'яті смартфона, видаляться.
Але не забудьте перед цим зробити резервну копію всіх даних в "хмару" або перенести їх на карту пам'яті (флешку).

2ogoloshenya