Після перемоги республіканців настануть "два жахливі роки", — Байден

За даними журналістів, які наводять слова американського президента, у приватній розмові він також нагадав про своє право накладення вето. З його слів, це хороша новина.

Минулої п'ятниці під час проведення кампанії зі збору коштів у Чикаго президент висловив похмурі прогнози щодо майбутніх виборів до Конгресу. Про це повідомляє CNN.

"Якщо ми програємо Палату представників та Сенат, це будуть жахливі два роки", — заявив Байден у готелі у присутності невеликої групи людей, де не було камер.

"Але хороша новина в тому, що я все ще маю ручку для вето", — нагадав президент.

Після двох років, протягом яких Демократична партія мала більшість у Конгресі, внаслідок можливої зміни співвідношення сил у Палаті громад і Сенаті після сьогоднішніх виборів може настати зовсім новий етап президентства Байдена.

Глава держави випромінював оптимізм останніми днями перед виборами, але реальність така, що демократи можуть втратити контроль над Конгресом. І Байден не зможе більше втілювати свої пріоритетні цілі.

Офіційні представники Білого дому стверджують, що можливий програш на виборах не буде таким самим серйозним, як, наприклад, у 2010 році.

Але радники Байдена у приватних розмовах визнають, що не бачать можливостей, щоб утримати поточну більшість у Палаті представників.

Зранку 9 листопада стало відомо, що на проміжних виборах у США республіканці попередньо лідирують у Палаті представників.

На проміжних виборах у США Республіканська партія попередньо лідирує під час виборів до Палати представників Конгресу. Про це пише Reuters.

За попередніми даними, до Палати представників станом на 9.30 ранку за Києвом проходять 198 республіканців і 173 демократів. Загальна кількість місць у Палаті представників 435.

У Сенаті поки зберігається певний баланс: республіканці отримують 47 місць, демократи — 48 місць. Загальна кількість місць у Сенаті — 100.

На виборах губернаторів попередньо перемагають 24 представники Республіканської партії і 21 від Демократичної.

2ogoloshenya