Я постійно шукаю способи, як покращити стан свого волосся. Зробити їх міцнішим, шовковистішим і густішим. Нещодавно дізналася, що з цією метою чудово справляється відвар кори дуба . Чудо-засіб готується дуже просто. Зате має масу корисних властивостей. 

Про це розповідаю далі у статті.

Відвар кори дуба

Далеко не всі жінки ходять до косметологів і довіряють своє волосся професійним стилістам. Часто у догляді за своїм тілом, шкірою та шевелюрою жінки використовують різні народні засоби. А зараз, в умовах, коли ціни постійно зростають, різні домашні та аптечні штучки справді рятують.

Нещодавно я дізналася, що як чудовий зміцнюючий засіб для волосся можна використовувати кору дуба. Вона відмінно справляється з маскуванням сивини, а також робить колір волосся більш глибоким і насиченим.

В Україні кору дуба можна купити у будь-якій аптеці. Ціна питання – 20–30 гривень. У Росії її вартість цього аптечного кошти становить 60–120 рублів. Інакше висловлюючись, продукт доступний і дешевий. А найголовніший плюс у тому, що однієї упаковки вистачить надовго.

Кору дуба почали використовувати ще в давнину. Більш того, у догляді за волоссям цей засіб завжди був номером один. Втім, це не дивно, адже воно має масу корисних властивостей.

По-перше, кора дуба допомагає зміцнити коріння і зробити волосся більш щільним і еластичним. По-друге, завдяки їй шевелюра поверне колишній блиск та насиченість. Волосся залишатиметься чистим набагато довше, ніж зазвичай.

Незважаючи на такий серйозний перелік переваг, кору дуба можна використати не всім. Найкраще засіб підійде шатенкам та брюнеткам. А ось блондинки ризикують зіпсувати колір свого волосся, якщо почнуть застосовувати в домашньому догляді відвар кори дуба. Врахуй це.

Як приготувати засіб для волосся

Щоб приготувати засіб для волосся, що зміцнює, тобі знадобиться сама кора дуба, а також вода. Пропорції такі: 3 столові ложки кори на 1 літр окропу.

Дозволяється додавати у відвар різні ефірні олії. Наприклад, у тандемі з корою дуба відмінно працює ефірна олія грейпфрута, а також бергамотова, лимонна, кедрова та розмаринова олії.

Готувати відвар кори дуба можна по-різному. Перший спосіб найпростіший. Кору потрібно просто залити окропом та наполягати протягом 60 хвилин під кришкою. Через годину рідину необхідно процідити. Інший спосіб — приготування відвару. Для цього достатньо проварити кору дуба у воді (пропорції самі) протягом 15 хвилин.

Далі можеш сміливо використовувати відвар для ополіскування волосся після миття голови або як воду для миття волосся. Якщо мити голову водою з дуба кожні 3 дні протягом місяця, можна домогтися того, що волосся почне жирніти набагато повільніше.

Якщо ж ти будеш використовувати відвар кори дуба для промивання, роби це правильно. Ополіскувати волосся потрібно після всіх інших процедур, тобто після нанесення бальзаму, масок та інших засобів. Після промивання відваром використовувати звичайну воду не потрібно. Використовувати відвар кори дуба як засіб, що ополіскує, краще не частіше, ніж 1 раз на тиждень.

Якщо у тебе дуже сухе волосся, дубова вода може погіршити цю проблему. У твоєму випадку настій можна перелити в пульверизатор і обприскувати волосся тільки за його довжиною. Відмінний бюджетний засіб поверне волоссю блиск та сяйво!

2ogoloshenya