У Польщі на мітинг проти приїзду українських біженців ніхто не прийшов (ФОТО)

У польському місті Сяник біля кордону Польщі з Україною анонсували про акцію протесту проти прийому українських біженців. Однак на захід не прийшла жодна людина. Єдиний інтерес був від чоловіка, який прийшов посперечатися з організатором.

Про це інформує Notes from Poland, передає ТСН.

Останніми тижнями діячі націоналістичної праворадикальної Конфедерації (Konfederacja) просувають гасло "Зупинити українізацію Польщі". Партія, яка тривалий час виступала проти масової імміграції з України, зараз стверджує, що українські біженці начебто отримують пільги, яких немає у поляків.

У 37-тисячному Сяніку на південному сході Польщі поблизу з Львівською областю активістка націоналістичної партії "Конфедерація" Кароліна Пікула організувала протест проти "українізації Польщі".

Однак під час заходу, який Пікула транслювала у прямому ефірі на YouTube, ніхто не з’явився. Єдина зацікавленість була від чоловіка, який прийшов з нею сперечатися.

Аналогічний захід у Варшаві, на якому виступили двоє депутатів-націоналістів, зібрав лише невелику кількість людей.

Біля них зібралася група контрпротестувальників, які тримали плакати "Геть фашизм", "Браун — до Москви (один із лідерів Конфедерації Гжегож Браун. – Ред)" та "Польща — дім для всіх".

2ogoloshenya