"Ми не заспокоїмося, поки Україна не переможе": Трасс заявила про поставку нової партії військової допомоги ЗСУ

Нова прем'єр-міністерка Великої Британії Ліз Трасс заявила, що її країна не заспокоїться, доки Україна не переможе у війні з рф.

Так вона анонсувала постачання чергової партії військової допомоги українській армії.

Політикиня виступила в межах 77-ї сесії Генеральної Асамблеї ООН, яка проходить у Нью-Йорку. Її слова процитувало видання ВBC News,  пише Obozrevatel.

Зазначається, що так само, як і президент США Джо Байден перед нею, Трасс висловилася й про Україну, пообіцявши не послаблювати підтримку в протистоянні російській агресії.

"У цей критичний момент конфлікту я обіцяю, що ми продовжуватимемо або посилюватимемо нашу військову підтримку Україні стільки, скільки потрібно. Нова зброя зі Сполученого Королівства прибуває в Україну прямо зараз, поки я говорю, зокрема й нові ракети для РСЗВ. Ми не заспокоїмося , поки Україна не переможе", – наголосила британська прем'єрка.

Ще до свого візиту в Нью-Йорк Ліз Трасс заявила, що наступного року Британія виконає або перевищить обсяг допомоги, яку було надано Україні в 2022 році. Конкретний характер військової підтримки країни в 2023-му буде визначено, виходячи з потреб ЗСУ.

На сайті британського уряду йдеться, що вона ймовірно міститиме ракетні системи залпового вогню. Трасс також наголосила, що Європа має покласти край економічному шантажу російського диктатора володимира путіна, усунувши всю енергетичну залежність від Росії.

2ogoloshenya