Реакція незрозуміла. Топгенерал США закликав американські війська до пильності на тлі невдач росії у війні проти України

Голова Об'єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі заявив, що досі незрозуміло, як росія може відреагувати на свої останні невдачі на полі бою в Україні.

Про це повідомляє Reuters, пише НВ.

Під час візиту на базу в Польщі, де дислокуються американські військові, Міллі закликав бути до пильності. Генерал не вважає, що перебування військ США у Європі зараз під підвищеною загрозою, але каже, що вони мають бути готові.

«Війна зараз йде не надто добре для Росії. Тому ми всі зобов’язані підтримувати високий рівень готовності, пильності. Під час ведення війни ви просто не знаєте з великою часткою ймовірності, що станеться далі», — заявил Міллі.

ЗСУ продовжують звільняти від російських окупантів населені пункти на сході та півдні України. Заступник голови ОП Кирило Тимошенко під час брифінгу 16 вересня сказав, що в Харківській області звільнено вже 421 населений пункт.

Речниця ОК Південь Наталія Гуменюк заявила, що ЗСУ встановили вогневий контроль майже над усією територією Херсонської області.

У міноборони рф визнали відступ своєї армії на Харківському напрямку, назвавши його «перегрупуванням». У відомстві виправдовуються, що для досягнення цілей розв’язаної війни нібито вирішили перегрупувати війська в районах Балаклії та Ізюма, щоб наростити зусилля на Донецькому напрямку.

На тлі успіхів ЗСУ в регіоні війська РФ завдають ракетних ударів по житлових районах Харкова та об'єктах критичної інфраструктури. У звільнених містах і селищах знаходять масові захоронення та катівні.

2ogoloshenya