У Грузії виправдали таксиста, який кинув росіян на гірському перевалі

Версії обвинувачення та захисту різняться: адвокат заявляє, що конфлікт стався через увімкнену українську музику, а за версією прокуратури – таксист завищив ціну.

У Грузії суд присяжних виправдав таксиста, який кинув двох російських туристів на Гомборському перевалі після конфлікту, який стався через увімкнену таксистом українську музику. Про це повідомив адвокат водія Амірана Бокучави Іраклі Чомахашвілі, повідомляє Грузія Online.

А у прокуратурі заявляють, що конфлікт виник через гроші.

За версією адвоката, таксист мав доставити туристів із Тбіліського аеропорту до готелю у місті, але у дорозі пасажири вимагали від водія вимкнути українську музику.

На цьому ґрунті між ними сталася суперечка. Зрештою, таксист попрямував у протилежному напрямку, піднявся на Гомборський перевал, де висадив росіян і – поїхав.

Пізніше прокуратура Грузії опублікувала свою версію подій, згідно з нею – конфлікт стався через гроші.

Росіяни подали на водія до суду, заявивши, що він викрав їх і незаконно позбавив волі за національною ознакою.

За версією прокуратури, таксист, викликаний за застосунком Яндекс, завищив суму за проїзд із аеропорту до готелю з 23 до 193 ларі (приблизно з 8 до майже 70 доларів). Коли туристи відмовилися платити, відвіз їх у безлюдне місце і вимагав 500 ларі (близько 180 доларів) за повернення у місто. Пасажири вибралися з машини, при цьому один із них зазнав травм, оскільки у цей момент водій завів автомобіль.

Таксисту загрожував термін від 7 до 10 років ув'язнення.

Але колегія присяжних постановила, що дії Бокучави не підпадають під 3-тю частину статті 143 Кримінального кодексу Грузії (Незаконне позбавлення волі двох або більше осіб). Як заявив адвокат, засідання завершилося із рахунком 12:0.

2ogoloshenya