Прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана викликають до Національної ради Румунії по боротьбі з дискримінацією через заяви про "змішані раси".

Про це інформує УНН з посиланням на румунське видання HotNews.

Глава CNCD Ашталош Чаба заявив, що прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан буде викликаний до Національної ради з боротьби з дискримінацією (CNCD). Цей крок відбувся після офіційного повідомлення депутата PNL Александру Мурару щодо виступу Орбана в місті Беїле-Тушнад у Румунії в липні цього року.

На переконання Мурару, висловлювання Орбана про неприпустимість "змішування рас" є прямим закликом до "соціального експерименту — євгеніки". Політик підкреслив, що це вчення "стало основою ексклюзії, переслідувань і злочинів XX століття".

"Заклики до "расової чистоти" є неприйнятними в європейській і толерантній Румунії. Слова прем’єр-міністра Угорщини Віктора Орбана походять з расових ідеологій, які призвели до мільйонів смертей у XX столітті", — наголосив депутат.

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн засудила расистську заяву прем’єр-міністра Угорщини. Вона наголосила, що дискримінація за расовою ознакою суперечить цінностям ЄС.

2ogoloshenya