Після зустрічі в Сочі президенти Росії і Туреччини Володимир Путін і Реджеп Таїп Ердоган мали дати велику пресконференцію для журналістів, однак її не відбулося. Захід скасували на вимогу турецького президента, який одразу ж сів у літак і полетів додому.

Про це пише російська газета "Коммерсантъ". Видання стверджує, що Ердоган скоротив фотосесію з Путіним до мінімуму і не залишився на спеціально приготовану вечерю.

"Володимир Путін і Реджеп Таїп Ердоган після завершення зустрічі мали намір дати пресконференцію для великої кількості журналістів. Але остаточний формат виглядав інакше: пресконференції взагалі ніякої, фотографів теж не потрібно, крім одного, який впорається за всіх. Пресконференцію скасували з ініціативи турецького президента", – пише росЗМІ.

Видання наголошує, що як тільки переговори закінчилися, Реджеп Таїп Ердоган та члени його делегації відразу ж відлетіли додому.

"Турецький президент не залишився навіть на приготовану вечерю, а під час чотиригодинних переговорів обходився чаєм і кавою", – пише "Коммерсантъ".

Нагадаємо, що президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган 5 серпня відвідав Сочі (РФ), де відбулися його переговори з російським диктатором Володимиром Путіним.

Основною темою розмови Ердогана й Путіна стала "зернова угода" та перші результати розблокування українських портів для експорту.

Також Ердоган запропонував кремлівському диктатору Володимиру Путіну провести зустріч із президентом України Володимиром Зеленським у Туреччині. Він висловив думку, що у війні не буде переможця.

Після зустрічі помічник Ердогана Фахреттін Алтун заявив, що міжнародна спільнота "не може покласти край війні в Україні, ігноруючи Росію". За його словами, перемогти мають "дипломатія та мир".

2ogoloshenya