Вперше слиз в нашому організмі утворюється ще в ранньому дитинстві тоді, коли ми з’їдаємо щось варене. У міру того як ми ростемо, слиз накопичується і заповнює всі порожнини нашого тіла.

Самим «улюбленим» місцем скупчення для слизу є:

  • легкі,
  • бронхи,
  • шлунок. 

Коли її збирається занадто багато, вона починає підніматися вище і виходить через ніс. Як правило, дуже часто мами маленьких дітей думають, що їх чадо застудилося, але насправді ця застуда не що інше, як спроба нашого організму позбавитися від надлишків скупчився нальоту. Організм бажано очищати раз в шість місяців — два рази на рік, так як накопичення токсинів може викликати різні захворювання. Часті застуди, інфекції, втому, сонливість, неуважність — це і є ознаки наявності токсинів, шкідливих бактерій і інших потенційно небезпечних речовин.  

Скупчення слизу в ОРГАНІЗМІ

Коли організм намагається вивести такий секрет, починається кашель, температура, нежить, з’являються мішки під очима. При виникненні цих симптомів ми відразу починаємо реагувати на них за звичним сценарієм: 

  • нежить — капаємо краплі в ніс,
  • температура — збиваємо аспірином,
  • а якщо нас атакує ще й кашель, то приймаємо антибіотики. 

Тобто своїми ж руками ми заважаємо здорового тіла звільнитися від слизу. В результаті ми перемикається на процес детоксикації від ліків, в той час як шар секрету стає ще товщі.  

До певного моменту слиз залишається прозорою, але якщо її утворилося занадто багато, то вона стає більш щільною і може мати жовтий, коричневий і навіть зеленуватий відтінок. 

Вона обволікає стінки кишечника і стає «посередником» між уживаної нами їжею і кровоносними судинами. 

В такому стані наше тіло стає пристанищем для всіляких мікроорганізмів, які харчуються вареної їжею. Якщо ми змінюємо свій раціон і починаємо віддавати перевагу сирої їжі, всі ці «падальщики» тут же гинуть і починається детоксикація організму. Виникає головний біль, блювота, нудота та пронос, котрі є наслідком очищення.  

ВИВОДИМО слизу

Найефективнішим методом, який допомагає вивести даний секрет, є вживання свіжого імбиру. Для цього потрібно очистити невеликий шматочок кореня імбиру, нарізати його тонкими кільцями, так щоб вийшла приблизно чайна ложка, і залити окропом. Після того як напій настоїться і трохи охолоне, можна додати 1 ч. Ложку меду і видавити трохи соку лимона. Пити напій потрібно теплим протягом усього дня, бажано за півгодини до їди.  

Щоб вивести скупчення даного нальоту в шлунку і кишечнику, можна виконати очищувальну процедуру. Вам знадобиться чайна ложка чорного перцю горошком, його потрібно, не розжовуючи, проковтнути і запити стаканом чистої води. Для кращого очищення організму цю процедуру потрібно виконувати ввечері, до 18 годин, і тільки між прийомами їжі. Загальний курс процедур становить сім днів, з періодичністю виконання через два дні на третій.  

Не менш дієвим засобом, що дозволяє очиститься від непотрібної слизу, є лимон і хрін. Потрібно видавити сік з п’яти лимонів і додати до нього 150 грам попередньо розтертого хрону, після чого добре перемішати. Отриману суміш необхідно приймати по чайній ложці натщесерце і перед сном.

Основною перевагою такої лікарської суміші є те, що вона, не пошкоджуючи оболонки, сприяє повному розчиненню секрету і при цьому зовсім не дратує ні травний тракт, ні жовчний міхур.  

Серед лікарських рослин, які дозволяють очистити організм від слизу, варто виділити наступні:

  • квітки ромашки; 
  • соснові і кедрові нирки;
  • листя евкаліпта, чорної смородини і м’яти;
  • шишки хмелю. 

З них роблять настоянки і чаї.

Можна спробувати такий збір: столова ложка липового цвіту і дві чайної ложки кореня солодки заварити крутим окропом, залишити на півгодини настоятися, процідити і пити в гарячому вигляді по 150 мл перед сніданком, обідом і вечерею. Курс повного лікування — 30 днів.

ОЧИЩАЄМО КИШЕЧНИК від слизу, калових каменів І ПАРАЗИТІВ

Для позбавлення від багатьох захворювань досить очистити кишечник від слизу, калових каменів, паразитів.

За 70 років життя через кишечник проходить 100 тонн їжі і 40 тисяч літрів рідини. Підсумок: в кишечнику накопичується більше 15 кг калових каменів, токсичних відходів життєдіяльності, отруйних кров і завдають непоправної шкоди нашому організму.  

Про те, що кишечник забруднений, свідчать:

  • часті закрепи,
  • порушення обміну речовин,
  • цукровий діабет,
  • алергії,
  • зайвий або недостатній вагу,
  • хвороби фільтруючих органів нирок і печінки,
  • хвороби слуху і зору,
  • шкіри волосся нігтів,
  • системні захворювання, починаючи від артриту і закінчуючи раком.  

За допомогою клізм відбувається очищення тільки невеликої ділянки товстої кишки (40-50 см). Промивання кишечника за допомогою апаратури досить дорого, вимагає часу і порушує мікрофлору кишечника.  

Застосування всередину по 1-2 десертних ложок спеціальної борошна з насіння льону дозволяє протягом дух-трьох тижнів повністю очистити товстий і тонкий кишечник від багаторічної слизу і калових каменів, паразитів. При цьому повністю зберігається мікрофлора кишечника. Дана методика сприяє швидкій нормалізації ваги і спалюванню жирових відкладень.  

Борошно з насіння льону повинна бути свіжо і здатна сорбувати і виводити з організму токсичні речовини, шлаки, знижувати рівень холестерину в крові. Вона має широкий протипаразитарною спектром дії, надає згубно дію на багато видів гельмінтів, грибки, віруси. Льон надає позитивний ефект на регуляцію ліпідного обміну.  

Показання до застосування:  

  • запальні процеси слизових оболонок верхніх дихальних шляхів, 
  • шлунково-кишкового тракту, гастрити, коліти,
  • виразкова хвороба шлунка та дванадцятипалої кишки,
  • захворювання сечовивідних шляхів — пієліт, цистит,
  • надлишкова маса тіла,
  • порушення ліпідного обміну.  

Ефективно для щоденного застосування з профілактичною метою.  

Спосіб застосування: використовується як компонент для приготування страв з протипаразитарними властивостями по 1 чайних ложці на одну порцію.  

Очищення кишечника:

1 тиждень: 1 десертна ложка льняної муки грубого помелу + 100 г кисломолочного продукту (кефір, сметана, йогурт).

2 тиждень: 2 десертних ложки льняної муки грубого помелу + 100 г кисломолочного продукту (кефір, сметана, йогурт). Цю суміш приймати замість сніданку.

Товстий і тонкий кишечник очищаються від слизу і калових каменів, паразитів, при цьому повністю зберігається мікрофлора кишечника. 

У період чистки обов’язково дотримуватися водний режим: пити воду до 2 літрів в день.  

Є ще один спосіб — виводить 15 кг токсинів з кишечника і кровоносних судин! Ось одне з найбільш натуральних і ефективних засобів альтернативної медицини, яке складається всього з 4-х простих інгредієнтів.

склад:

  • кефір,
  • мука гречана,
  • імбир,
  • мед.  

Кефір вважається еліксиром молодості і здоров’я, а гречана мука володіє чудовими цілющими властивостями. Що стосується імбиру, можу сказати, що це справжнє диво природи, особливо, коли мова йде про дезінтоксикації. Він також регулює діяльність кишечника і сприяє спалюванню жиру. Ці ліки зміцнює організм, відновлює кровоносні судини, знімає втому, стимулює процес кровообігу в руках і ногах, а також підтримує сечовидільну функцію.  

Гречана мука знижує кров’яний тиск, зменшує симптоми атеросклерозу і запобігає запори. У поєднанні з кефіром і імбиром знижує рівень цукру в крові, очищає кишечник і кровоносні судини, регулює обмін речовин і функцію підшлункової залози.  

Для приготування суміші вам буде потрібно:  

  • 1 ст. л. муки гречаної;
  • 1/4 ч. Л. імбирного порошку (можна використовувати і свіжий імбир);
  • 200 мл кефіру;
  • 1 ч. Л. натурального меду.  

Приготування: ретельно перемішати в мисці гречане борошно, імбир, мед і кефір, залишити суміш в холодильнику на ніч, на наступний ранок суміш знову перемішати і ваше ліки готові до застосування.

Препарат варто використовувати замість сніданку! Бажано не вживати інші продукти протягом 3-х годин після вживання. Продовжувати використовувати препарат таким чином протягом 14 днів. Якщо у вас підвищений цукор, ви можете використовувати суміш без додавання меду.  

ЧЕРЕЗ ЩО В горлі накопичується слиз І ЯК ВІД НЬОГОПОЗБУТИСЯ

Через різних факторів зовнішнього середовища і захворювань внутрішніх систем і органів в горлі накопичується слиз. Підвищена кількість цього в’язкої речовини виробляється при бронхіальній астмі. Келихоподібних клітини, що виробляють слиз, таким чином захищають організм людини і сприятиме очищенню нього алергени.

Найчастішою причиною скупчення продуктів клітинної секреції є хвороби ЛОР-органів бактеріального, грибкового, алергічного, постинфекционного походження.

Також постійна слиз в горлі може виникати внаслідок аномального розвитку області носоглотки (анатомічних особливостей будови).

Хронічне постійне виникнення в’язкої речовини може виникати в період різних захворювань носа і його пазух, а також в разі викривлення його перегородки або наявності поліпів.  

ПРОЯВ ХВОРОБИ

Густий слиз в горлі накопичується зазвичай в ранковий час. Налипання в’язкої речовини викликає кашель, що не супроводжується змінами структури легких. Іноді шлункова рідина зворотним шляхом потрапляє в глотку і своїм агресивним дією дратує його. Через це іноді в горлі накопичується слиз, викликає кашель і м’язові спазми, в результаті яких розширюється і звужується глотка, з’являється відчуття наявності кома в горлі. Якщо вміст шлунка кисле, налипання в’язкого речовини буде супроводжуватися печією.

ПРОСТІ СПОСОБИ позбавлення від слизу в горлі

Щоб знизити секрецію, потрібно змінити свій харчовий раціон. Кількість в меню продуктів з великим вмістом вітаміну Е і С має бути збільшено, а жирних і гострих — обмежена.

Зменшити слизові налипання можна за допомогою дихальної гімнастики.

Рекомендовано випивати протягом одного дня не менше півтора літрів води.

Позбавляє від слизу і полоскання содовим розчином і інгаляції з застосуванням масла евкаліпта.

Важливо обмежити контакти з димом від тютюну і побутовими хімічними засобами.

Якщо в горлі накопичується слиз, не слід вживати їжу перед сном, необхідно обмежити вживання напоїв, що містять алкоголь і кофеїн, особливо з газами і типу кока-коли.  

ЯК ПОЗБУТИСЯ слизу в горлі

Іноді, щоб видалити слиз з горла, досить провести кілька процедур полоскання або промивання носоглотки слабоконцентрірованних розчином морської солі, що дозволить разжижить слиз, видалити її з дихальних шляхів, підсушити слизову і очистити ніс. У процесі здійснення такої процедури ретельно видаляються соплі з задньої стінки гортані.

Крім морської солі для приготування розчину для полоскання можна використовувати такі засоби:  

  • фурацилін;
  • марганцівку;
  • харчову соду;
  • відвар ромашки, шавлії або дуба.

У разі, коли відчувається першіння в горлі, можна змастити його персиковим маслом, яке добре зволожує слизову, усуваючи сухість і знімаючи роздратування. Важливо знати, що на кількість вироблення слизу впливають деякі продукти харчування, тому варто переглянути свій раціон харчування людям, які зіткнулися з цією проблемою. Щоб скоротити кількість слизу, необхідно їсти їжу з високим вмістом вітамінів Е і С, проводити інгаляцію з евкаліптовим маслом.  

Справитися зі слизом також допоможе сік алое. Для приготування ліків потрібно взяти аркуш алое, видалити шкірку, подрібнити, перемішати з медом і з’їсти за два прийоми — вранці і ввечері. Полегшення настане вже на 2 день, проводити лікування необхідно до повного усунення слизу з горла.  

Ефективним і безпечним засобом також є прополіс, його потрібно подрібнити до порошкового стану, залити склянкою холодної води, дати йому постояти, щоб віск і інші домішки піднялися на поверхню води, а сам прополіс сіл на дно. Отриманий осад потрібно залити спиртом — на 30 г прополісу взяти 100 г спирту. Настояти протягом тижня і змащувати хворе горло.  

Свіжі пелюстки календули добре промити і перемішати з медом 1: 1. Є по ложці після кожного прийому їжі, поки не настане одужання. Своєчасно проведене лікування такого неприємного процесу як утворення слизу в горлі, усуне дискомфортні і навіть хворобливі відчуття, попередивши, таким чином, розвиток серйозних патологій.

2ogoloshenya