Іран надасть росії кількасот безпілотників і навчить рашистів ними користуватися – США

росія, потерпаючи від санкцій, шукає будь-які можливості поповнити парк безпілотників

росія просить в Ірану бойові безпілотники для продовження війни в Україні.

Про це на брифінгу заявив радник США з національної безпеки Джейк Саліван, передає "5 канал".

За інформацією американської розвідки, Іран готується передавати свої розвідувально-ударні безпілотники і навіть цього місяця планує за пришвидшеною програмою навчити російських пілотів керувати ними. Такі ж безпілотники іранці передавали єменським бойовикам-хуситам для нападів на Саудівську Аравію.

росія, потерпаючи від санкцій, шукає будь-які можливості поповнити парк безпілотників, оскільки українська армія збила вже 676 таких апаратів і продовжує їх знищувати. окупанти зазнають невдач в Україні, позаяк українська армія хоробро захищає ключові міста за допомогою західної зброї. путін зазнає поразки, переконує Салліван.

"росія дорого платить за спроби відірвати шматок території на сході України. Вона розплачується за це власними запасами зброї. За нашими даними, уряд Ірану у пришвидшеному режимі готується надати росії кількасот безпілотників, частина з яких може бути оснащена зброєю. Іран також готується навчати російські війська користуватися цими дронами. Перші тренування мають початися до середини липня. Зі свого боку, ми й далі докладатимемо зусиль, щоб допомогти Україні забезпечити ефективний захист та показати росії: їй не вдасться стерти Україну з мапи", – наголосив радник президента США.

2ogoloshenya