Невдалі перемовини з РФ та здача Херсона: конгресвумен оприлюднила список претензій до Єрмака

Конгресвумен Вікторія Спартц на своєму сайті опублікувала список претензій до керівника Офісу президента Андрія Єрмака.

Зокрема, вона закидає йому невдалі мирні перемовини з рф перед початком російського повномасштабного вторгнення, а також вважає причетним до здачі Херсона військовим рф.

Відповідне звернення оприлюднене на сторінці Спартц, пише Суспільне.

"Я знаю, що президент Зеленський веде небезпечну війну з підступним ворогом. Він витрачає більшу частину свого часу на створення міжнародної підтримки для захисту своєї країни, але має невідкладну внутрішню проблему, яку йому потрібно вирішити, — голова Офісу президента Андрій Єрмак", — йдеться у повідомленні.

Повний перелік претензій конгресвумен до Єрмака, оприлюднений на сайті, виглядає наступним чином:

  • Витік у білорусь та, зрештою, в росію інформації про операцію України із захоплення членів "ПВК Вагнера", що призвело до її провалу.
  • Погане керівництво невдалими мирними переговорами з росією перед війною;
  • Запевнення українського керівництва, що нападу з боку росії не відбудеться, всупереч даним західної розвідки, щоб перешкодити Україні належним чином підготуватися до війни;
  • Диверсія в Херсоні та здача його росіянам, що призвело до трагедії батальйону "Азов";
  • Затягування термінових закупівель військової техніки через Міністерство оборони України та формулювання необґрунтованих, або навіть незаконних умов;
  • Цілеспрямоване затягування через нардепа Олега Татарова призначення незалежного антикорупційного прокурора.

"Я закликаю міністерство розглянути мою заяву з тією серйозністю, якої вимагають ці питання про пана Єрмака, замість того, щоб розпочинати нападки ad hominem, як вони робили досі. Українцям та американцям буде краще, якщо наші уряди відреагують із належною обачністю, а не з оборонними банальностями", — підкреслила Спартц.

Раніше членкиня Палати представників США Вікторія Спартц звернулася з листом до президента США Джо Байдена про необхідність перевірити, чи є так звані "російські зв’язки" в очільника Офісу президента Андрія Єрмака. Речник МЗС Олег Ніколенко прокоментував звернення Спартц і порадив політикині "полишити спроби заробити собі додатковий політичний капітал на безпідставних спекуляціях довкола теми війни".

2ogoloshenya